Obavijesti

News

Komentari 30

Kćeri je bacio u kantu nafte da prekrije smrad, a ženu zakopao

Kćeri je bacio u kantu nafte da prekrije smrad, a ženu zakopao
7

Pravni tim supruga i oca koji je pobio svoju cijelu obitelj naveliko priprema njegovu obranu. Wattsov odvjetnik James Merson tražio je od suda uzimanje briseva za DNK analizu s tijela djevojčica

VIDEO

Suprug i otac optužen za ubojstvo svoje trudne žene i dvije kćeri u Coloradu zatražio je DNK analizu. Naime, njegovi odvjetnici žele dokazati da nema njegovog DNK na vratovima kćeri. Pa iako se još službeno ne zna uzrok smrti supruge Shanann i dviju kćeri od četiri i tri godine, pretpostavlja se da se radi o gušenju

Obrana osumnjičenog Christophera Wattsa želi da se DNK analiza obavi prije obdukcije jer strahuju da bi 'dokazi o njegovoj nevinosti mogli biti zauvijek izgubljeni'. 

Ubio ženu i dvije kćeri: Bio je ljubomoran na njezine uspjehe?
Ubio ženu i dvije kćeri: Bio je ljubomoran na njezine uspjehe?

- Nije jasno hoće li patolog ili mrtvozornik napraviti bris ili jesu li ga uopće planirali napraviti - izjavila je Wattsova odvjetnica Megan Ring.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U priopćenju koje je poslala sudu napisala je da njezin odvjetnički tim traži 'nekoliko briseva s vrata', kao i kontrolne briseve na drugim dijelovima tijela djevojčica. 

Zatražila je i da analizu obavi stručnjak za forenziku Richard Eikelenboom koji tvrdi da bi DNK ostao na tijelu iako su djevojčice četiri dana bile u ulju. No problematično je to što je 2016. godine sud u Denveru odbio Eikelenbooma kao sudskog vještaka jer je tužiteljstvo dokazalo da u njegovim DNK analizama postoje pogreške

Kćeri bacio u tankove s naftom 

Tijela djevojčica pronađena su u gotovo punim tankovima s naftom u naftnoj kompaniji u kojoj je Watts bio zaposlen. Tužiteljstvo vjeruje da žrtve ubijene u kući, a Watts je tijela djevojčica bacio u tank kako bi prikrio miris raspadajućih tijela.

Rekla mu je: 'Tata moj, ti si heroj'. Onda ju je brutalno ubio
Rekla mu je: 'Tata moj, ti si heroj'. Onda ju je brutalno ubio

Ženu je zakopao na istoj lokaciji, malo udaljenoj od tanka u koji su bačene djevojčice.

Christopheru se sudi za tri ubojstva i tri pokušaja prikrivanja dokaza. Suđenje bi mu i službeno trebalo započeti u ponedjeljak kada obdukcija pokaže uzrok smrti. Ukoliko je kriv, Watts bi se mogao suočiti sa smrtnom kaznom. U Coloradu je to vrlo rijetka kazna i tek je jedan čovjek bio osuđen na smrt 1977. 

Oni su i jedna od 12 država u SAD-u kojima se ne diže optužnica za ubijeno nerođeno dijete, tako da mu se neće suditi za ubojstvo nerođenog sina.

Motiv - bankrot? 

Nisu poznati još ni motivi ubojstva, iako neki prijatelji i članovi obitelji ističu da se vjerojatno radi o sukobu zbog novca. Naime, par je 2015. godine službeno bankrotirao. Shanann je nakon toga počela prodavati dodatke prehrani za 'kvalitetniji život' i često je putovala. Bez obzira na luksuzna putovanja i novi automobil koji je dobila na poslu, bračnom paru je nad glavom stajala i tužba suvlasnika od 1500 dolara. 

Brat ubijene: Oteo je cijeli moj svijet, izgubljen sam i šokiran...
Brat ubijene: Oteo je cijeli moj svijet, izgubljen sam i šokiran...

Wattsovi su, prema izvješćima banke o bankrotu, kuću od pet spavaćih soba i četiri kupaonice platili 400 tisuća dolara, a hipoteka im je bila oko tri tisuće dolara mjesečno. 

Obrat u slučaju nestanka žene i dvoje djece: 'Ipak sam ih ubio'
Obrat u slučaju nestanka žene i dvoje djece: 'Ipak sam ih ubio'

Već idući utorak će Chris Watts opet doći na sud, a tužiteljstvo bi još nekoliko tjedana moglo razmatrati smrtnu kaznu. Najblaža kazna bi mu, ukoliko se dokaže krivica, bio doživotni zatvor bez mogućnosti uvjetnog puštanja. 

Podsjetimo, Watts je prošli tjedan prijavio da je nestala njegova trudna žena Shanann i dvije kćeri od četiri i tri godine. Njegova se supruga vratila sa službenog puta u ponedjeljak u kasnim noćnim satima i ostali su razgovarati sve do pet sati ujutro kada je Chris otišao na posao. Shanann i kćeri nestale su dok je bio na poslu, a kasnije je putem raznih medija apelirao na njihov povratak. 

- Kada sam ušao u kuću, bilo je kao da sam ušao u kuću duhova. Nje nije bilo, djece nije bilo, kuća je bila prazna. Shanann, Bella, Celeste, ako ste tamo negdje, molim vas vratite se kući - izjavio je za reportere. 

Policija je idući dan objavila da je Chris priznao ubojstvo. 

'On je nabolje što mi se u životu dogodilo'

Slučaj u kojem čovjek pobije cijelu svoju obitelj potresao je Ameriku, prvenstveno zbog slike idilične obiteljske ljubavi i sklada kojom je obitelj Watts zračila, o čemu su svjedočile brojne fotografije i video snimke objavljene na Facebook profilu ubijene Shanann. 

U jednom od videa, Shanann je ispričala kako su se ona i Christopher upoznali.

- Poslao mi je zahtjev za prijateljstvo na Facebooku i pomislila sam: Pa hajde, ionako se nikada nećemo upoznati. Prihvatila sam. Jedna je stvar vodila k drugoj i osam godina kasnije imamo dvoje djece, živimo u Coloradu i on je najbolje što mi se u životu dogodilo - ispričala je. 

Prijatelji i susjedstvo u nevjerici

Prijatelji para i susjedstvo u gradu Frederick u kojem je par živio već je danima u potpunom šoku. Jedan susjed ispričao je za lokalne medije da se družio s Chrisom i djevojčicama nekoliko dana prije ubojstva i djelovali su kao da je sve u redu. 

- Znate, najteži dio u svemu ovome, ako ste bili bliski s obitelji...je zašto? - pita se susjed Wattsovih Jerry Linstrom.

'Taj zašto samo raste. Svi smo zaprepašteni. Ne razumijemo. Izgubljeni smo.' 

Chris je dobar mehaničar i ako vam je trebala pomoć s autom - on bi pomogao. Ako ti je trebala pomoć s namještajem, odmah bi uskočio i pomogao. Ovo je jednostavno strašno - ispričao je Lindstrom. 

Nastavnik koji je Wattsu predavao u srednjoj školi također je u šoku. Chris je bio jedan od najboljih učenika koje sam imao. Uvijek je bio točan, sve je radio kako treba.

'Uvijek sam se pitao zašto je Christopher tako tih', kazao je. Pita se jesu li mu promaknuli znakovi da će njegov učenik jednoga dana počiniti ovakvo brutalno umorstvo. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag