Obavijesti

News

Komentari 52

Planuo im stan: ‘Iz požara sam spasio trudnu suprugu i kćer'

Planuo im stan: ‘Iz požara sam spasio trudnu suprugu i kćer'
4

Obitelji Lipotica iz zagrebačkog naselja Vrapče požar je uništio stan. Ivan je uspio spasiti trudnu suprugu Maju i kćer Reu (3). Maja treba roditi 28. prosinca. Imali su sve spremno za bebu

VIDEO

Nedavno smo kupili dječji krevetić, prematalicu, kolica, robicu, ma baš sve za našeg sina koji se treba roditi 28. prosinca. Sve je izgorjelo. Sreća da sam uspio spasiti suprugu i trogodišnju kćer. U protivnom bih se ubio, a ovako se  imam za što boriti, očiju punih suza govori nam inženjer grafičke tehnologije Ivan Lipotica (35) iz zagrebačkog naselja Vrapče. Dok hodamo zgarištem koji je još prije tri dana bio njihov dom, Ivan pokušava suspregnuti suze. Kao sjena tumara kroz izgorene i razbacane stvari, dok nam se smrad paljevine uvlači u nosnice. Trudna supruga Maja (33) hoda iza nas. Očiju natečenih od plača te lica blijeda i ispijena od brige i nespavanja, čvrsto grli kćer Reu (3) i zahvaljuje što su žive. Što će i kako će dalje ne usuđuje se ni pomisliti. 

- U ponedjeljak oko tri sata probudilo me žarenje na tabanima i prstima. Isprva sam mislio da sanjam. Skočio sam iz kreveta i vidio plamen. Otrčao sam do druge sobe, u kojoj su spavale Maja i kći i viknuo: "Bježite van, gori kuća!" Maja je s Reom u naručju pobjegla u pidžami. Doslovno bez ičega. Njezina sestra nazvala je vatrogasce, Rea je majku ispitivala kamo idu. Otrčao sam u kuhinju i pokušao vodom ugasiti plamen, ali tu nije bilo pomoći. Vatrogasci su ga gasili do 13 sati. Gledajte, sve je izgorjelo - nemoćno širi ruke Ivan. Policija je  utvrdila da je požar buknuo zbog škrinje, koja je privremeno bila smještena u gostinjskoj sobi. Štetu su procijenili na 150 tisuća eura (1,1 milijun kuna).

- Škrinja je bila u sobi za odlaganje u kojoj bih znao prespavati kad bih s posla došao kući. U njoj su, uz škrinju, bile sve stvari za bebu i Majina torba za rodilište. Sve je izgorjelo. U ovom stanu nitko nikada nije zapalio cigaretu, a sada je požar uništio naš dom - tihim glasom kaže Ivan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Supružnici Lipotica u braku su pet godina. Toliko i žive u stanu koji su s puno ljubavi uredili na katu Majine obiteljske kuće. Zajedno su se veselili  bebi koja bi se trebala roditi za tri tjedna. 

 - Najteže mi je zbog Ree. Izgorio joj je dom, sve igračke, stvari. Pa shvatim da je ne mogu poslati u vrtić jer više nema čizmice, jaknu i papuče. Sad smo kod mojih roditelja, ali to nije Rein dom. Dan nakon požara rekla mi je: ‘Mama, sad sam se dosta ovdje igrala, idemo doma’. Tražila je da je odvedem gore. Gledala je uokolo i šutjela. Kad je progovorila, kroz šapat mi je rekla da će tata sve to počistiti i da ćemo ići gore živjeti - otirući suze govori Maja.

Obitelji je najpotrebniji građevinski materijal kako bi što prije napravili krov da ne ulazi vlaga. Svi koji žele pomoći Rei da se s obitelji što prije vrati u svoj dom mogu to učiniti uplatom na račun otvoren u Privrednoj banci na ime Maja Vunarić Lipotica, IBAN HR6923400093214717115 , ili nazvati Ivana na 095/3545011.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.