Obavijesti

News

Komentari 1

Kći Putinovog glasnogovornika stažira u EU parlamentu

Kći Putinovog glasnogovornika stažira u EU parlamentu
1

Elizaveta (Liza) Peskova u Parizu studira pravo. Društveno je vrlo aktivna i popularna. Na Instagramu ima oko 78.000 sljedbenika. U Francuskoj živi već nekoliko godina i ne bježi od politike

VIDEO

Neki su europarlamentarci izrazili zabrinutost pošto je ustanovljeno da Elizaveta Peskova, kći glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova, stažira u uredu desno orijentiranog francuskog zastupnika u Europskom parlamentu Aymerica Chaupradea.

Chauprade je rekao da je Elizaveta Peskova šestomjesečno stažiranje u njegovu uredu započela u studenome 2018. Ono završava krajem travnja. 

Kolege zastupnici iz Europskog parlamenta prigovorili su da mlada stažistica ima pristup brojnim bazama podataka kao i važnim sastancima, no glasnogovornica parlamenta kaže da gospođa Peskova ima uvid isključivo u podatke dostupne javnosti.

Elizaveta (Liza) Peskova u Parizu studira pravo. Društveno je vrlo aktivna i popularna. Na Instagramu ima oko 78.000 sljedbenika.

U Francuskoj živi već nekoliko godina i ne bježi od politike. Prije dvije godine posjetila je brodogradilište na Krimu. Rusija je tu ukrajinsku regiju anektirala 2014. godine. 

Nedavno je na društvenim mrežama objavila svoja zapažanja o francuskim prosvjedima "žutih prsluka" te je pariške noćne scene usporedila s računalnom igrom "Zombi apokalipsa".

Stažiranje kod Chaupradea temelji se na ugovornom odnosu s parlamentarcem, a ne s tom europskom institucijom, rekla je glasnogovornica Parlamenta. 

Njezin otac, Dmitrij Peskov, dugogodišnji je Putinov tajnik zadužen za komunikaciju s medijima.

Prošli je mjesec Peskov kritizirao EU zbog izricanja sankcija dvojici Rusa koji se smatraju odgovornima za trovanje Sergeja Skripala i njegove kćeri u Velikoj Britaniji.

Chauprade je bivši savjetnik za međunarodna pitanja čelnice krajnje desnice Marine Le Pen, a poznat je i kao pristaša ruske aneksije Krima.

Potpredsjednik je kluba zastupnika Europe slobode i demokracije (ENF) koju vodi britanski političar Nigel Farage.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa