Obavijesti

News

Komentari 30

Kći žrtve: 'Ubio nam je tatu i uništio naše živote zauvijek...'

Kći žrtve: 'Ubio nam je tatu i uništio naše živote zauvijek...'
1

U lipnju je odlučio napasti skup prosvjednika za Palestinu, no zbog barikada se okrenuo i svoj cilj proveo na skupini muslinama kraj džamije u Londonu

VIDEO

Darren Osborne koji je prošle godine u kombiju napao grupu muslimana ispred džamije u Londonu, osuđen je na 43 godine zatvora za ubojstvo Makrama Alija i nanošenje teških ozlijeda još 12 ljudi.

Kćer žrtve, Ruzina Akhtar, Osbornea je prozvala 'bezosjećajnim bićem'.

Darren Osborne court case

- Naš otac, kao i žrtve većine terorističkih napada, je bio posve nevin, zbog čega je njegova smrt još više povrijedila sve nas. Ne možemo zamisliti kroz što je prolazio u zadnjim trenucima života, ali radije želimo pamtiti lijepe trenutke s njime. Nikad ga nećemo zaboraviti, uvijek će ostati u našim srcima, njegov smijeh će odjekivati našom kućom, osmjeh će mu se reflektirati u našim očima, a uspomena na njema bit će živa u našim razgovorima - rekla je u emotivnom govoru nakon suđenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Darren Osborne court case

Mjesto zločina blizu je njihove obiteljske kuće, a svaka šetnja podsjetnik na ubojstvo oca.

- On nikada nije imao neprijatelje. Nikada nije nekoga naljutio ili uzrujao. Život mu je oduzet na bezosjećajan način - rekla je kćer. Dodala je i kako njezina majka više ne želi izaći iz kuće jer se boji da će i ona umrijeti na isti način te da proživljava veliku traumu zbog koje ne može ni spavati - dodala je Ruzina.

Darren Osborne court case

Zbog svojeg čina, Darren Osborne ostat će do kraja života zatvoren, obzirom da će mu kazna isteći tek kad navrši 91 godinu.

- Ovo je bio teroristički napad. Vi ste bili u samoubilačkoj misliji, očekivali ste da će vas policija upucati kad stigne - rekla je sutkinja Cheema-Grubb.

Darren Osborne court case

- Ulice su bile prepune ljudi raznih rasa koji su živjeli normalne živote. Užasavajuće je što ste pokušali ubiti grupu s toliko različitosti u njoj. Među njima je bilo mladih ljudi, starih ljudi, čak i onih gluhih. No, razlog zbog kojeg ste ih napali je vjera - procijenili ste da su muslimani zbog načina na koji su bili odjeveni - izjavila je.

Osborneov dosje sadrži čak 102 zločina i prekršaja, uključujući prevaru, pljačku, napad, remećenje javnog reda i mira te prekršaje vezane uz drogu.

Na sudu je izjavio kako je namjeravao kombijem proći kroz grupu prosvjednika za Palestinu, te da je htio ubiti političara Jeremyja Corbyna i gradonačelnika Londona Sadiqa Khana. U tom namjeru spriječile su ga barikade postavljene uz rutu prosvjeda, zbog čega je odlučio pronaći bilo koju skupinu muslimana koju može napasti.

Darren Osborne court case

Kada se zabio u njih, prolaznici su pomogli Makramu Aliju da ustane nakon što ga je kombi udario, no u tom trenutku je prešao preko njega, a Ali je preminuo od teških ozlijeda. Osbornea je uspio zadržati imam iz džamije, a istovremeno ga je i spasio od bijesne rulje koja ga se htjela dočepati.

Na sudu je Osborne izjavio kako je kombi vozio muškarac Dave koji je, poput mađioničara, nestao kad su se zabili u prolaznike, javlja Daily Mail.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)