Obavijesti

News

Komentari 70

Keleminec zaradio prijavu: 'On potiče mržnju prema Srbima...'

Keleminec zaradio prijavu: 'On  potiče mržnju prema Srbima...'
1

Nakon drugog slučaja paljenja "Novosti", u utorak 12. rujna, policija je izvijestila da će proširiti ranije započeto kriminalističko istraživanje protiv čelnika A-HSP-a...

VIDEO

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u četvrtak je izvijestilo da je protiv predsjednika A-HSP-a Dražena Keleminca, nakon dva slučaja paljenja tjednika "Novosti" ispred prostorija Srpskog narodnog vijeća (SNV) u središtu Zagreba, državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog javnog poticanja na mržnju i nasilje, usmjerenog prema srpskoj nacionalnoj manjini.

Policija je prijavu podnijela nakon kriminalističkog istraživanja u kojem je utvrđeno da se u Keleminčevom "ponašanju i činjenju" stječu "sva bitna obilježja kaznenog djela javnog poticanja na mržnju i nasilje, opisanog u članku 325. Kaznenog zakona Republike Hrvatske, usmjerenog prema određenoj skupini, u konkretnom slučaju, srpskoj nacionalnoj manjini".

Nakon drugog slučaja paljenja "Novosti", u utorak 12. rujna, policija je izvijestila da će proširiti ranije započeto kriminalističko istraživanje protiv Keleminca. "Novosti" je ispred sjedišta SNV-a zapalio i 2. rujna, rekavši da su pozivale na podmetanje požara u Hrvatskoj u jeku turističke sezone.

Na prosvjedu koji je u utorak okupio desetak članova A-HSP-a Keleminec je optužio "Novosti" da šire mržnju, a njihove naslovnice poput "Lijepa naša lijepo gori" i "Žarimo i palimo" nazvao je terorističkim činom. Kazao je i da je A-HSP podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv SNV-a zbog poticanja na rasnu i etničku netrpeljivost.

Keleminec tvrdi da je spaljivanje novina bilo poruka hrvatskoj vlasti da prekine financirati "Novosti" s 3,2 milijuna kuna godišnje jer to nisu novosti srpske manjine, nego "feralovaca" koji su uvijek bili protiv Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.