Obavijesti

News

Komentari 42

Kerum će koalirati s HDZ-om, a Ferdelji bi mogao s Bandićem

Kerum će koalirati s HDZ-om, a Ferdelji bi mogao s Bandićem
4

HDSSB je odnio pobjedu u Osijeku. SDP je 'uzeo' Split i Rijeku, ali će u Zagrebu imati isti broj mandata (17) kao i Bandićeva lista, iako ima veći postotak glasova

VIDEO

Nakon što su prebrojani svi glasovi može se reći kako je u četiri najveća hrvatska grada, što se tiče gradskih vijeća, SDP odnio pobjedu u Rijeci i Splitu, HDSSB u Osijeku, dok će u Zagrebu SDP podijeliti isti broj mandata (17) s Bandićevom neovisnom listom, iako je osvojio veći postotak glasova. 

Naime, koalicija SDP/HNS/HSU/ZS/ Zeleni i Zeleni zajedno osvojila je 25,24 posto, dok je Bandićeva lista uzela 24,36 posto. No zbog metode preračunavanja glasova u mandate obje stranke će dobiti isti broj zastupničkih mjesta. Koalicija HDZ-a osvojila je 14,72 posto glasova, dok lista Vladimira Ferdeljija (HSLS, HSS, Zelena lista, DSU) ima potporu 11,14 posto birača. 

SDP uvjerljiv u Rijeci s čak 44,67 posto glasova

Što se tiče Rijeke, tamo je uvjerljivu pobjedu za gradsko vijeće odnijela lijeva koalicija predvođena SDP-om (44,67 posto glasova), a slijede koalicijska liste HDZ-a (16,81 posto), Hrvatski laburisti - stranka rada (13,71 posto), PSG (10,40 posto) i RI (5,84 posto). 

Split: SDP 23,44%, HDZ 21,22% 

U Splitu je najviše glasova za gradsko vijeće osvojila koalicija SDP-a (23,44 posto), a slijede HDZ-ova koalicijska lista (21,22 posto), HGS (12,41 posto), te nezavisne liste Marijane Puljak (9,25 posto), don Ivana Grubišića (7,98 posto) te Anđelke Visković (5,55 posto). 

Premoćni HDSSB u Osijeku dobio 30,72 posto glasova 

HDSSB-ova lista osvojila je najviše glasova u Osijeku (30,72 posto), a slijede SDP-ova koalicijska lista (18,42 posto), HDZ-ova koalicijska lista (14,69 posto), nezavisna lista Ante Đapića (8,93 posto), Hrvatski laburisti - stranka rada (8,02 posto) te nezavisna lista Miroslava Šimića (5,10 posto).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.