Obavijesti

News

Komentari 345

Pojačanje na jugu: Kosor na izbore ide zajedno s Kerumom

Pojačanje na jugu: Kosor na izbore ide zajedno s Kerumom
10

Kosor je s Kerumom dogovorila suradnju u 9. i 10. izbornoj jedinici. Uvjerena je u 'sjajan rezultat' 4. prosinca. Pregovara sa strankama i u drugim izbornim jedinicama

VIDEO

Jadranka Kosor u ime HDZ-a i Željko Kerum u ime HGS-a u Zadru su potpisali predizborni i poslijeizborni sporazum za 9. i 10. izbornu jedinicu. Kerumova Hrvatska građanska stranka u 10., splitskoj jedinici, dobila je treću i sedmu poziciju na listi, a u 9., zadarskoj, kandidat te stranke bit će na sedmom mjestu. 

- Nakon dva mjeseca razgovora i dogovora danas smo napokon potpisali koalicijski sporazum jer želimo pobijediti na parlamentarnim izborima. Uvjerena sam u sjajan rezultat 4. prosinca, a u ove dvije izborne jedinice bit ćemo najjača snaga. Suradnjom s gospodinom Kerumom, želja nam je bila okupiti sve one koji misle hrvatski i za Hrvatsku - rekla je Kosor. Dodala je kako ih sa Kerumom osim toga povezuje želja za gospodarskim razvitkom Hrvatske te kršćanske i domoljubne vrijednosti. 

- Naši protivnici samo što nisu otvorili šampanjac i počeli likovati, ali smo ih preduhitrili potpisivanjem ovog sporazuma. Osim toga, mi imamo istu publiku i isto biračko tijelo - rekao je Kerum. 

Na pitanje gdje će proslaviti potpisivanje sporazuma, Kerum je zapjevao pjesmu Meri Cetinić 'Zemlja dide mog'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jadranka Kosor potvrdila je da se vode slični pregovori i u drugim izbornim jedinicama o mogućim izbornim koalicijama, no nije htjela reći u kojima. 

Nakon dogovora, Kosor i Kerum otišli su do konobe Skoblar, udaljene desetak metara od HDZ-a gdje su se zadržali oko 40 minuta te nazdravili uz sir, pršut i dalmatinske pjesme. Kerum je zapjevao Karanovu Lipa si lipa, a Božidar Kalmeta nastavio je uz dalmatinsku pjesmu Kate moja.

Kosor spremna na sučeljavanje s Kukuriku koalicijom

Nemam ništa protiv sučeljavanja u predizbornoj kampanji iako je to protiv pravila, ali moram naglasiti da ja samo predstavljam HDZ, a naspram mene stoji Kukuriku koalicija gdje su četiri stranke i četiri muškarca predsjednika. Pristajem na sučeljavanje samo ako ćemo se sučeliti ja i njih četvorica, rekla je u Zadru predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor. Nije htjela komentirati najavu da će Ante Gotovina dobiti godišnju nagradu Grada Zadra. 

Kosor je obišla luku Gaženica gdje se za dvije godine otvara moderna luka vrijedna 236 milijuna eura. Premijerka je rekla da je vrlo važno što će tu biti otvoreno 1000 novih radnih mjesta. Prije toga je otvorila 17. sportsko natjecanje invalida Domovinskog rata te se pohvalila da je jedini predsjednik Vlade koji je došao otvoriti to natjecanje.

- Nećemo dopustiti nikome da mijenja povijest i istinu o Domovinskom ratu jer ste vi uz predsjednika Tuđmana najzaslužniji za stvaranje hrvatske države, a da nije bilo vaše žrtve ne bi Hrvatska ušla u NATO i uskoro u EU - poručila je braniteljima Jadranka Kosor. Predsjednik Hvidre Josip Đakić svoje je kolege branitelje pozvao da zajedno s Jadrankom Kosor iziđu na izbore. 

Dvoranom se skandiralo Gotovini, iz čijega su mjesta nastupile mažoretkinje. 

Prije podne radnici su pokraj ulaza u HDZ prebojili grafite koji su se tamo nalazili.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 345
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti