Obavijesti

News

Komentari 40

Kerum: 'Vila je na prodaju, ali ne i kupus, raštika i salata...'

Kerum: 'Vila je na prodaju, ali ne i kupus, raštika i salata...'
1

Nakon što mu je propala ideja o otvaranju konobe u Bihaćkoj ulici u Splitu Željko Kerum odlučio je prodati svoje dvije etaže secesijske Vile Antičević i to za cijenu od 600 tisuća eura.

VIDEO

Željko Kerum je u Bihaćkoj ulici u Splitu mjesecima adaptirao i rekontruirao prostor no stvari su se zakomplicirale zbog odnosa sa suvlasnicima druge dvije etaže, braćom Marasović, ali i raznim inspekcijama koje su mu susjedi poslali tijekom radova. Gradu Splitu je na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak ponuđeno pravo prvokupa Vile Antičević, no Grad se tog prava jednoglasno odrekao na samom kraju maratonske sjednice, nešto prije ponoći. 

Jedini komentar na vilu iznio je vijećnik stranke Pametno, Jakov Prkić koji je vijećnicima predložio da ipak razmisle ako je u cijenu uključen OPG i kupusnjače. No, Kerum ne da svoju "verduru".

' Znači, može sve, ali verdura ne'

- Vila je na prodaju, ali ne i kupus, raštika i salata. Od toga ću napravit' feštu. Znači, može sve, ali verdura ne. Ponudio sam ja Gradu da kupe vilu i pripadajući dvor, ali zna' sam da će odbiti. Što će njima taj prostor, da je to neko kulturno dobro kako pričaju, kupili bi oni to. Nije to Gradu bitno – kazao nam je Kerum kojega smo upitali zašto nije došao na sjednicu Gradskog vijeća na kojoj se, među ostalim, raspravljalo i o proračunu Grada Splita. 

- Imao sam dosta svojih obaveza – kazao nam je Kerum, koji je doduše, već ranije najavljivao da neće doći i da nema namjeru rušiti proračun. Kerum naime želi da ovaj mandat gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, kojeg naziva agonijom, što prije završi. On se planira opet kandididirati za gradonačenika, a za sve planove mu treba, kako je kazao, puni mandat. Rekao nam je doduše Kerum ranije, prije otvaranja konobe Pršut u splitskoj Lori, da nije odustao od eventulanog preseljenja konobe Pršut u vilu u Bihaćkoj. 

Vilu je već nudio Gradu Splitu - nije bilo interesa

- A to je negdje objavljeno, ne mogu ja kasnije više ispravljati krive Drine – kaže Kerum kojemu nije prvi put da Vilu Antičević nudi Gradu Splitu. U vrijeme mandata Ive Baldasara svoje etaže u vili također je ponudio Gradu koji ima pravo prvokupa. Tada je cijena bila oko 440 tisuća eura, no ni tada u Banovini nije bilo interesa da kupe ponuđenu nekretninu. 

Površina obaju Kerumovih etaža inače je 214 četvornih metara, dok pripadajući dvor ima još 137 'kvadrata'.

- Ma kad je to bilo, 2013. godine? Pa cijena nekretnina je tada bila manja nego danas. Ako sve računate, cijena kvadrata bi bila 2000 eura, pa nije to puno za to lokaciju. Imam ja već puno zainteresiranih koji bi željeli ulagati u taj prostor – zaključio je Kerum.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.