Obavijesti

News

Komentari 4

'Kim je ispalio neidentificirani projektil. Letio je čak 420 km'

'Kim je ispalio neidentificirani projektil. Letio je čak 420 km'
2

Projektil je ispaljen oko 4 sata i 30 minuta po lokalnom vremenu iz sjeverozapadnog grada Sino-rija u smjeru istoka, priopćilo je zapovjedništvo južnokorejske vojske

VIDEO

Sjeverna Koreja ispalila je u četvrtak neidentificirani projektil, objavila je južnokorejska vojska, manje od tjedan dana otkako je sjevernokorejski vođa Kim Jong Un osobno nadgledao pokusno ispaljivanje više raketa i projektila.

Projektil je ispaljen oko 4 sata i 30 minuta po lokalnom vremenu iz sjeverozapadnog grada Sino-rija u smjeru istoka, priopćilo je zapovjedništvo južnokorejske vojske ne navodeći druge pojedinosti.

Neimenovani južnokorejski dužnosnik izjavio je da je projektil letio 420 kilometara. To je više od dometa raketa ispaljenih u subotu kada je Sjeverna Koreja lansirala nekoliko raketa sa svoje istočne obale u ocean.

No, ispalila je i najmanje jednu balističku raketu kratkog dometa koja može letjeli do 500 kilometara u onome što je Pyongyang nazvao "regularnom i obrambenom vježbom".

- To nije ništa drugo nego dio regularne vojne obuke. Vježba nije bila usmjerena na nikoga niti je rezultirala pogoršanjem stanja u regiji - kazao je neimenovani glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova čije je riječi prenijela agencija KCNA.

Vježba u subotu je bio prvi test balističkih projektila koji je S.Koreja provela od studenog 2017. kada je ispalila interkontinentalni balistički projektil dugog dometa.

North Korean military conducts a "strike drill" for multiple launchers and tactical guided weapon into the East Sea during a military drill in North Korea

Do novog ispaljivanja raketa i projektila dolazi nakon što su razgovori sa Sjedinjenim Državama i Južnom Korejom zapeli u veljači, izazvavši uzbunu u obje zemlje koje nastoje navesti Sjever da ukine svoje programe nuklearnog oružja i balističkih projektila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk