Obavijesti

News

Komentari 191

Kim je osudio Amerikanca (21) na čak 15 godina prisilnog rada

Kim je osudio Amerikanca (21) na čak 15 godina prisilnog rada
5

Otto Warmbier je tijekom posjeta Sjevernoj Koreji navodno pokušao ukrasti propagandni letak iz hotela u Pjongjangu. Tvrde da je 'počinio teške zločine protiv države'

VIDEO

Otto Warmbier (21) pokušao je ukrasti politički propagandni letak iz hotela u kojem je boravio u Pjongjangu, tvrde dužnosnici u Sjevernoj Koreji. Zbog toga je osuđen na 15 godina teškog rada jer je 'počinio teške zločine protiv države'.  

Vijest o njegovoj osudi prenijela je kineska agencija Xinhua, no za sad nema službene potvrde o suđenju koje je navodno trajalo manje od sat vremena. 

Warmbier je na konferenciji za novinare pročitao izjavu u kojoj piše kako mu je prijateljeve majka iz metodističke crkve u Wyomingu ponudila auto u vrijednosti od 10.000 dolara ako donese letak kao trofej iz Sjeverne Koreje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čelnici crkve tvrde da žena koju je Otto spomenuo nije član njihove zajednice. 

Priznanje sa suzama u očima: 'Najgora pogreška u životu'

Student ekonomije sa sveučilišta u Virginiji u suzama je priznao zločin i ispričao se te dodao da mu je to 'najgora pogreška u životu', javlja The Guardian.

- Vrlo sam impresioniran humanim odnosom korejske vlade prema teškim zločincima poput mene - kazao je student u izjavi koju je prenijela televizija. 

Studenta su osudili usred sve lošijih odnosa Sjeverne Koreje s SAD-om, te prijetnje Kim Jong-una da će baciti nuklearnu bombu na New York, a u utorak je objavio da će uskoro izvesti test nuklearne bojeve glave i lansiranje balističke rakete.

Bio je u turističkom posjetu

Wambier je u Sjevernoj Koreji bio turistički, a uhitili su ga početkom siječnja i to dok se ukrcavao na avion za Peking. Njegovi roditelji molili su za milost zbog njegove mladosti i činjenice da je javno sve priznao, a bivši guverner Meksika, Bill Richardson, koji je također svojevremeno posjetio Sjeveru Koreju, sastao se sa veleposlanikom te zemlje u UN-u te ga tražio za humanitarno puštanje studenta, na što mu je ovaj obećao da će prenijeti njegovu poruku. 

Sjeverna Koreja prošle godine osudila je kanadskog svećenika Hyeona Soo Lima na doživotni zatvor uz težak rad jer je navodno uvrijedio režim. 

SAD upozorava svoje građane da ne putuju u Sjevernu Koreju jer s njom ne postoje diplomatki odnosi te postoji velik rizik da će ih uhititi ili trajno zadržati. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 191
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti