Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kim Jong-un počeo psihološki rat ili šalje poruke špijunima?

None Foto: Reuters/PIXSELL

Voditeljica na radiju 24. lipnja čitala je brojeve dvije minute, a prošlog petka čak punih 14 minuta, rekla je da se radi o zadaćama iz matematike i fizike za studente na ekspedicijama

Državni radio Sjeverne Koreje nedavno je u eteru objavio nizove nerazrješivih brojeva, kažu dužnosnici iz Seula, a prenosi the Guardian.

Voditeljica na radiju 24. lipnja čitala je brojeve dvije minute, a prošlog petka čak punih 14 minuta, kažu iz Nacionalne obavještajne agencije u Južnoj Koreji, a među brojevima su se našle i fraze poput 'broj 35 na strani 459' te 'broj 55 na strani 913'.

Za vrijeme Hladnog rata Sjeverna Koreja je na ovaj način slala informacije svojim špijunima. Voditeljica je brojeve nazvala 'zadaćama iz fizike jednog sveučilišta za članove geološke ekspedicije diljem države' i 'praktičnim zadacima iz matematike za članove ekspedicijske grupe broj 27'. Stručnjaci smatraju kako ne postoji velika vjerojatnost da Sjeverna Koreja komunicira sa špijunima jer se danas koriste tehnološki mnogo naprednijim metodama , no smatraju kako bi mogla biti riječ o psihološkom ratu. Sjeverna Koreja na taj bi način mogla zavarati Južnu da komunicira sa špijunima, a to zapravo nije tako.

Komentari (43)
  • Kakav je hebo prascu vjerenicu

    19. 7. 2016,   23:40
  • Stvarno ste vec dosadni sa ovim beznacajnim debeljkom! U ostalim medijima o njemu izvjestavaju kad stvarno nema nista drugo jer ga nitko vise ne dozivljava ozbiljno osim 24sata ocito.

    19. 7. 2016,   22:50
  • Bravo sjevenokorejanci.. ne dajte neprijatelju ni pedlja svoje zemlje.. odlučno je branite..

    19. 7. 2016,   23:32