Obavijesti

News

Komentari 1

Kim pisao Moonu: Moramo se naći, trebamo dogovor o miru

Kim pisao Moonu: Moramo se naći, trebamo dogovor o miru
1

Kim je  u nedjelju poslao pismo Moonu u spomen snažnog poboljšanja odnosa koje su njih dvojica ove godine ostvarili, uključujući tri summita nakon godina sukoba između Koreja

VIDEO

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un želi se sljedeće godine više puta sastati s južnokorejskim predsjednikom Moon Jae-inom kako bi se postigao cilj denuklearizacije Korejskog poluotoka, objavili su u nedjelju iz ureda južnokorejskog predsjednika. 

Kim je  u nedjelju poslao pismo Moonu u spomen snažnog poboljšanja odnosa koje su njih dvojica ove godine ostvarili, uključujući tri summita do kojih je došlo nakon godina konfrontacije obilježenih serijama sjevernokorejskih nuklearnih testiranja.

No, zastoj u razgovorima o nuklearnom oružju između Pjongjanga i Washingtona utjecao je na veze dviju Koreja pa tako Sjeverna Koreja nije odgovorila na južnokorejski plan da Kim Jong Un dođe u Seul još ove godine, što su dogovarali na summitu u Pjongjangu u rujnu.

Kim je obećao da će raditi na denuklearizaciji na summitu s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u lipnju u Singapuru, ali su dvije strane otada malo napredovale, boreći se s odgodom sastanka na visokoj razini iznenada otkazanog u studenom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kim je napisao u pismu da mu je žao što nije posjetio Seul i iskazao "snažnu odlučnost" da se to dogodi u budućnosti, navode iz Moonova ureda.

"Sjevernokorejski vođa Kim voljan se češće sastajati s južnokorejskim predsjednikom Moonom sljedeće godine kako bi postigli napredak u razgovorima o miru, blagostanju i rješavanju pitanja oko denuklearizacije Korejskog polutoka", naveo je u izjavi glasnogovornik Moona, Kim Eui-kyeom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu