Obavijesti

News

Komentari 0

Kimberly je bila manja od olovke kad se rodila

Kimberly je bila manja od olovke kad se rodila
5

Mikro-Kimberly bio je nadimak najmanje bebe ikad rođene u Njemačkoj, koja bolnicu napušta sa šest mjeseci i 2,2 kilograma

VIDEO

Rodila se 15. ožujka 2007. u Goettingenu. Zvali su je Mikro-Kimberly jer je pri porođaju imala samo 300 grama. To je čak 200 grama ispod medicinske granice preživljavanja.
Prošli vikend težila je već 2,2 kilograma. Nekoliko mjeseci bila je u inkubatoru i liječnici su se za nju borili pomoću sondi i aparata za održavanje na životu. Dr. Mueler, specijalist za srce, nikad nije imao ovakav slučaj. Tvrdi da je malena šampionka od početka imala šansu preživjeti.
- Djeca trebaju mnogo mira. Pobrinuli smo se da Kimberly ima dosta kisika i zamotali je u foliju, da joj se tijelo ne pothladi. Srećom, nije imala krvarenje mozga niti dobila infekciju, pa neće biti posljedica porođaja u 25. tjednu trudnoće, čak 15 tjedana prerano. Liječnici predviđaju da će se razvijati vrlo dobro.
Za nekoliko dana Kimberly će napustiti bolnicu i otići svojoj kući. Iako već ima zaobljene obraščiće i poprilično kose na glavici, još će nekoliko tjedana morati jesti na sondu.
Kimberly je najmanja beba ikad rođena u Njemačkoj. Dosadašnja rekorderka bila je 320 grama lagana i 25,5 centimetara sićušna Milena, koja se rodila u travnju 2006. u Heidelbergu. Njezina su stopala bila veličine gumenih bombona-medvjedića, a dlanovi su joj bili veličine kovanica. Danas Milena ima tri kilograma. 
I Hrvatska ima svoju bebu heroja. U srpnju 2006. mama Andreja i tata Ivica Rubes iz Jastrebarskog dobili su kćerkicu Magdalenu, koja je rođena sa 660 grama i dosad je najmanje novorođenče u Hrvatskoj. U inkubatoru, u kojem je bila tri mjeseca, Magdalena nije dobila nikakvu infekciju i uspjela se razviti do dva kilograma težine. Sa 14 mjeseci napravila je svoje prve korake. Ovog je ljeta bila i na moru, a već ima četiri zuba te svakodnevno raste.



ODLIČNO JE PODNIJELA INKUBATOR
Tijelo majušne Kimberly šest je mjeseci u inkubatoru bilo izbodeno iglama medicinskih aparata. Hranili su je na sondu. Kad za koji dan krene kući, nastavit će je hraniti kroz sondu. Šanse da preživi i da se normalno razvoja vrlo su velike, jer se pokazala kao pravi borac. Osim toga, Kimberly u inkubatoru nije imala krvarenje mozga niti je dobila infekciju, od kojih bi inače imala negativne posljedice. Liječnici ni sami ne vjeruju da je ovo istinsko čudo od bebe uspjelo preživjeti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina