Obavijesti

News

Komentari 0

Kimov ministar: Naši prijedlozi bili su realni, Trump želio više

Kimov ministar: Naši prijedlozi bili su realni, Trump želio više
1

Američki predsjednik Donald Trump je rekao kako je napustio  skup zbog neprihvatljivih zahtjeva sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una o ukidanju sankcija u cijelosti.

VIDEO

Sjevernokorejski ministar vanjskih poslova Ri Yong Ho kazao je kako je njegova država dala realistične prijedloge na summitu sa Sjedinjenim Državama, što je uključivalo zatvaranje nuklearnog postrojenja Yongbyon u zamjenu za djelomično ukidanje sankcija. 

Sjedinjene Države tražile su još jednu mjeru osim napuštanja Yongbyona, rekao je Ri u četvrtak na novinskoj konferenciji. 

Kad bi SAD djelomično ukinuo sankcije, Sjeverna Koreja bi pod američkim nadzorom trajno zaustavila svu proizvodnju nuklearnog materijala, uključujući plutonij i uranij uz američki nadzor, rekao je ministar. 

Naglasio je kako Pyongyang traži djelomično, a ne potpuno ukidanje američkih sankcija. Američki predsjednik Donald Trump je rekao kako je napustio  skup zbog neprihvatljivih zahtjeva sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una o ukidanju sankcija u cijelosti.

Ri je rekao da bi Pyongyang bio voljan ići dalje u smjeru denuklearizacije ako bi dvije strane poduzele nekoliko koraka u izgradnji povjerenja. 

Osim zatvaranja Yongbyona, Sjeverna Koreja ponudila je i da trajno zaustavi nuklearne testove, otkrio je Ri. 

Trump je naglasio kako su dvodnevni razgovori u vijetnamskoj prijestolnici Hanoiju doveli do napretka u izgradnji odnosa i po glavnom pitanju denuklearizacije, no da se ne smije žuriti i zbog toga postići loš dogovor. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.