Obavijesti

News

Komentari 5

Kina: Žive svinje koriste se kao testne lutke i okrutno ubijaju

Istraživači u Kini nemilosrdno koriste svinje kao testne lutke za sudar. Test su proveli s 15 malih svinja koje su privezali za simulacije velike brzine u studiji od kojih je njih sedam ubijeno

VIDEO

Sedam mladih svinja ubijeno je u simulacijama velike brzine za ovogodišnje istraživanje u Kini. Životinje su pretrpjele smrtne povrede uključujući razderanje kože i unutarnje modrice. Ovaj događaj izazvao je veliki bijes grupa za prava životinja. 

Tvrtka naziva General Motors iz SAD-a prestala je koristiti životinje za testove 1990-ih. Životinje su korištene u sudarskim testovima u SAD-u. PETA  je organizirala proteste u Americi zbog čega je General Motors i najavio kraj ispitivanja na životinjama.

- Zastrašujuće je pogledati unatrag i zamisliti kako su životinje namjerno srušene na zidove velikim brzinama u testovima sudara u automobilima - rekla je skupina za prava životinja.

Istraživači u Kini i dalje nemilosrdno koriste svinje kao testne lutke za sudar.

Test su proveli s 15 malih svinja koje su privezali za simulacije velike brzine. Životinje su bile smještene u sjedalo koje je bilo postavljeno na sanjku i udarilo u zid. Bile su stare između 70 i 80 dana, a prije pokusa nisu dobivale hranu i vodu već samo anestetik da im umanji uzbuđenje i stres. Njih sedam je umrlo prilikom provođenja testa piše Daily Mail

- Pustiti da se inteligentne i osjetljive životinje poput svinja sruše na zidove u brzinim testovima u Kini jednostavno je surovo. Dovodi do slomljenih kostiju, unutarnjih modrica, rana i groznih smrti - rekla je Renate Künast iz njemačke stranke Green. 

Također je potvrdila da će tvrtke koje su istinski zainteresirane za zaštitu djece koristiti napredne lutke za sudar, a ne svinje. 

Istraživači pak pokušavaju opravdati uporabu mladih svinji u istraživanjima rekavši da je njihova anatomska struktura "slična" dječijoj. Svinje su oponašale djecu u dobi od 6 godina. Znanstvenici su inzisitirali na pridržavanju američkih smjernica za upotrebu laboratorijskih životinja i rekli su da je njihovo istraživanje odobrilo etičko povjerenstvo. 

Nakon testova istraživači su izvodili detaljne nekropsije kako bi točno utvrdili kako su svinje ozlijeđene ili usmrćene. 

Moderne lutke za ispitivanje sudara koje trebaju zamijeniti životinje vrlo su napredne i mogu koštati stotine tisuća dolara. Osim toga što nema ubijanja opremljene su uređajima koji mjere utjecaj sudara. Lutke su prilagođene većim oblicima i veličinama kako bi odražavale modernu populaciju. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je