Obavijesti

News

Komentari 52

Kinezi su uočili dva 'kockasta' objekta, još dva našli Australci

Kinezi su uočili dva 'kockasta' objekta, još dva našli Australci
12

Kinezi su vidjeli 'dva plutajuća objekta s dijelovima razasutim kilometrima oko njih'. Australski zrakoplov naišao je na objekte zelene i narančaste boje

VIDEO

Posada kineskog zrakoplova koji je u potrazi za nestalim Boeingom 777 Malaysia Airlinesa u južnom Indijskom oceanu uočila je 'sumnjive objekte', objavila je kineska agencija Xinhua. 

Novinar agencije Xinhua bio je na letu s kineskom posadom te tvrdi kako je ekipa vidjela 'dva relativno velika plutajuća objekta s manjim dijelovima razasutim kilometrima oko njih'. Radi se o bijelim kockastim objektima koji plutaju. Tim je slikao objekte i odmah su poslali fotografije na analizu.

Objekt koji su uočili dug je oko 22,5 metara i širok oko 13 metara i nalazi se oko 120 kilometara od koordinata na kojima su Australci ranije pronašli slične objekte duge 24 i široke oko 7 metara. 

Australija našla još dva objekta

Australski premijer Tony Abbott rekao je u ponedjeljak kako su i njihovi zrakoplovi naišli na još dva nepoznata objekta u južnom Indijskom oceanu, piše news.com.au

Kazao je kako je jedan zelene ili sive boje i okrugao, dok je drugi narančaste boje i pravokutnog oblika. Pred parlamentom je kazao kako su objekti zapaženi na području pretrage, dakle oko 2500 km jugozapadno od Pertha te izrazio nadu da će u roku nekoliko sati službe uspjeti doći do njih. 

Malezijski ministar prometa Hishammuddin Hussein ranije je kazao kako niti jedan od pronađenih objekata još nije doveden u vezu s nestalim zrakoplovom. 

Svi objekti uočeni na istom području

Australska obalna agencija objavila je na Twitteru da su svi prijavljeni objekti u zoni pretraživanja, udaljenoj oko 2500 km od obala Australije i te da će ih pokušati točnije locirati. 

Zračni pregledi oceana za sada se od srijede odvijaju na izoliranom dijelu oceana, nakon što je Australija prva objavila da je naišla na satelitske snimke objekata koji bi mogli pripadati nestalom zrakoplovu, piše CNN

Objekt koji su uočili kineski piloti dugi su oko 22,5 metara i široki oko 13 metara i nalaze se oko 120 kilometara od koordinata na kojima su Australci prvi put pronašli slične objekte, duge 24 i široke oko 7 metara. 

Amerikanci traže crnu kutiju 

Američka mornarica je na područje na kojemu je potraga poslala sustav za otkrivanje crnih kutija. Riječ je o mjeri opreza, poručio je zapovjednik William Marks, glasnogovornik američke 7. flote. 

Ako se potvrdi da locirani predmeti predstavljaju ostatke nestalog zrakoplova, sustav TPL25 (Tower Pinger Locator System) bit će dodatni alat kako bi se pokušala locirati crna kutija.

Avion Malaysian Airlinesa prisilno sletio

Avion Malaysian Airlinesa iz Kuala Lumpura za Seul u ponedjeljak je prisilno sletio u Hong Kong nakon što mu je generator prestao raditi.

Iz Hong Konga su izvijestili kako su u pripravnosti bili vatrogasci, no sve je srećom prošlo bez incidenta. Avion je sletio oko 3 sata, a u njemu je bio 271 putnik. Svi putnici su na odredište stigli drugim letovima, piše AP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa