Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kinezi investiraju u Krapinske Toplice: Uložit će 30 mil. eura

None Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

U Krapinskim Toplicama ove će se godine realizirati prva izravna investicija kineskih ulagača od 30 milijuna eura u i to prvenstveno u turističke potencijale

Chinese Southeast European Business Association (CSEBA) planira ove godine preko tvrtke Zhongya nekretnine uložiti 30 milijuna eura u kupnju i obnovu hotela Toplice te početak izgradnje rezidencijalnih vila i bungalova.

"Danas smo na početku faze koja će nas izdvojiti na tržištu zdravstvenog turizma", kazao je načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić i ulagačima poručio da imaju podršku lokalne zajednice. 

Predsjednik CSEBA-e Mario Rendulić izvijestio je da je CSEBA-a zadužena za ulaganja u Hrvatskoj i dvadesetak država u okruženju, a da je odluka o ulaganju u Krapinske Toplice donijeta početkom ove godine.

Rendulić je pojasnio da su ulaganja u Krapinske Toplice dio od ukupno više od 300 milijuna eura najavljenih ulaganja u Hrvatsku. Što se tiče konkretnih ulaganja, u tijeku su pregovori o kupnji hotela Toplice, koji bi mogli biti okončani u sljedećih dvadesetak dana. U hotelu se planiraju smještajni kapaciteti od 650 kreveta. Planira se i izgradnja 18 rezidencijalnih vila i 25 bungalova odnosno apartmana. Ciljani gosti su iz skandinavskih zemalja i Kine. 

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Robert Pende kazao je da se u Krapinskim Toplicama stvara integrirani proizvod koji ima izgleda za veće investicija, ali i veći broj manjih. 

Govoreći o konkretnoj kineskoj investiciji i kineskom tržištu, kazao je da na njemu nije lako uspjeti i da se rezultati ne mogu ostvariti u kratkom vremenu. Prema brojkama koje je iznio, trenutne investicije u turizmu u Hrvatskoj na godišnjoj razini su oko milijardu eura, a puno se očekuje upravo od kineskog kapitala.

Ulaganje kineskog kapitala nije jedino u Krapinskim Toplicama. U lipnju je najavljeno otvaranja aparthotela Magdalena sa četiri zvjezdice te skori početak gradnje hotela, investicije koja stiže iz Rusije.

Komentari (7)
  • Eto, dok mladi odlaze drugi ulažu u našu državu u koju će naši mladi dok dođu u penziju dolaziti na odmor i pričat će svojim unucima o jednoj državi od koje je će ostati samo zastava.

    27. 4. 2017,   14:02
  • aahaha jadne li zemlje ::: dok naša država ulaže u gluposti ....Prodaje jedne tvrtke da bi spasila druge,,,dođe stranac i uloži u ono sto nikad neće propast,,,,

    27. 4. 2017,   14:05
  • Eto kinezi nam kupuju domovinu.Za plakat .

    27. 4. 2017,   18:16