Obavijesti

News

Komentari 191

Kinezi kupuju političku školu u Kumrovcu: 'Svi smo presretni'

Kinezi kupuju političku školu u Kumrovcu: 'Svi smo presretni'
6

Kompanija Zhongya Nekretnine ponudila je 14.095.400 kuna za bivšu Političku školu u Kumrovcu, tzv. “Hotel Zagorje”. Ponuda je prihvaćena, a načelnik Kumrovca sad očekuje gospodarski i turistički procvat mjesta

VIDEO

Hotel Zagorje, ukupne građevinske bruto površine 11.310,00 četvornih metara, raspoređene na četiri etaže i bruto volumena 34.464,20 metara kvadratnih prodan je. Jedini ponuđač bila je tvrtka Zhongya Nekretnine. Ponudila je 14.095.400 kuna.

Informaciju o kupovini bivše političke škole u Kumrovcu koja je u državnom vlasništvu i koja već godina stoji zapuštena i u derutnom stanju, prvi su objavili su zagorje-international.hr. Nazvali smo gradonačelnika Kumrovca koji je kupovinu potvrdio.

- Sretni smo jer oni imaju viziju razvoja cijele infrastrukture, projekte rade već mjesecima. Radi se o firmi koja je usko povezana s gospođom Jiang Yu, a koja je nedavno bila i ovdje. Politička škola bit će namijenjena kongresnom turizmu, a planova za daljnji razvoj je još puno - kazao nam je načelnik Kumrovca Robert Šplajt

Ovo su, ističe, čekali 30 godina. Sad očekuju gospodarski i turistički procvat Kumrovca.

- Vjerujem da se Kumrovec opet može dignuti na ekonomsku i gospodarsku razinu na kojoj je nekad bio i koju zaslužuje. Sad je došlo vrijeme za investicije - naglasio je načelnik Šplajt.

Sama procedura oko primopredaje nekretnine, dodaje, trebala bi trajati oko mjesec dana. Prvo Vlada mora dati zeleno svijetlo, a potom i na druge nadležne institucije. 

Podsjetimo, kineska poduzetnica Jiang Yu prije mjesec dana posjetila je Kumrovec i još tada svojim dolaskom  potvrdila nagađanja da je ozbiljan kupac za Političku školu. Tada je izjavila  da joj je ovo treći posjet Kumrovcu, ali da je 'nakon svakog posjeta prepuna emocija'. 

 - Mislim da ovo mjesto ima potencijala za razvoj turizma, prije svega kulturnog. Iznimno poštujem povijest i kulturnu ostavštinu Kumrovca - izjavila je Yu i dodala da u Kumrovec želi privući što veći broj turista.

Međutim, poznavatelji kineske gospodarske scene vrlo su suzdržani na upite o tajanstvenoj gospođi Yu, a upozoravaju da je znakovita činjenica kako ona nije bila dio službene kineske delegacije koju je prije mjesec dana u Hrvatskoj predvodio kineski premijer Li Keqiang.

- Trebate znati da je kineski premijer u Hrvatsku stigao s više od 500 članova svoga golemoga izaslanstva, no gospođa Yu nije bila dijelom tog tima. Samo se odjednom stvorila u isto vrijeme u Hrvatskoj i dogovorila sastanke o kupnji političke škole ili gradnji stadiona u Velikoj Gorici. Zato njezine aktivnosti i namjere treba pomnije pratiti -  doznali smo iz krugova povezanih s diplomatskom scenom u Hrvatskoj. 

Tvrtka Z-Run Well Ton Development u Hrvatskoj je osnovana prošle godine, uz Yu Jiang, kao osnivačicu, direktor je Mario Rendulić . Taj se lobist do sad spominjao kao veliki promotor navodne zračne veze između Kine i Zračne luke Zadar. Još prije dvije godine je objavljeno kako je bivša direktorica Zračne luke Zadar Irena Ćosić, povjerovala u njegove nagovore da će uspostaviti letove između Kine i Zadra a to potrošila stotine tisuća kuna poreznih novaca. 

Nekoliko puta je sa suradnicima putovala u Kinu i vratila se u Zadar – neobavljena posla. Samo na suradnju s Rendulićevom CSEBA (Chinese Southeast European Buisness Association),  Irena Ćosić je sa računa Zračne luke Zadar platila 232.140,00 kn. A od letova- ništa. Rendulić je figurirao i kao budući predsjednik Nadzornog odbora zadarske Luke, no umjesto njega je izabran kineski biznismen Fan Yang, koji se u Kanadi bavi nekretninama. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 191
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa