Obavijesti

News

Komentari 3

Kinezi su ilegalno iz BiH u Hrvatsku iznijeli 3 mil. eura

U okviru istrage prikupljeni su dokazi da je određen broj poduzeća u vlasništvu kineskih državljana prikazivao umanjen promet i nezakonito smanjivao knjigovodstvenu vrijednost uvezene robe

VIDEO

Pripadnici više policijskih agencija započeli su u petak pretrese na 18 lokacija u BiH koji su povezani s kineskim državljanima zbog sumnje da su utajili porez i iz države ilegalno iznijeli više od 3 milijuna eura koje su preko banaka u Hrvatskoj uplaćivali na račune državljana Kine.

Kako su priopćili iz Državnog odvjetništva BiH, meta jutrošnje akcije koja se izvodi u više gradova u BiH su uglavnom pravne osobe i poduzeća u vlasništvu državljana Kine i s njima povezane osobe.

U okviru istrage prikupljeni su dokazi da je određen broj poduzeća u vlasništvu kineskih državljana prikazivao umanjen promet i nezakonito smanjivao knjigovodstvenu vrijednost uvezene robe koja je prodavana u BiH. Nakon toga su, prema navodima priopćenja, stečeni novac u višemilijunskim iznosima, uz pomoć drugih osoba, ilegalno privatnim vozilima i na druge načine, iznosili iz BiH u Hrvatsku, gdje su uplaćivani na račune kineskih državljana.

Iz državne policijske agencije SIPA-e koja izvodi akciju naveli su da se pretresaju objekti na 18 lokacija na području Sarajeva, Mostara, Prnjavora, Tuzle i Brčko Distrikta kako bi pronašli i oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.
Devet kineskih državljana i više tvrtki se sumnjiči za poreznu utaju i pranje novca. Po podacima SIPA-e procjenjuje se da je iz BiH ilegalno izneseno oko 3 milijuna eura, čime je oštećen i proračun BiH za više od 430.000 eura za neplaćene obveze.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a