Obavijesti

News

Komentari 32

Pogledajte snijeg na Sljemenu: Ako ste zaboravili, svibanj je...

Pogledajte snijeg na Sljemenu: Ako ste zaboravili, svibanj je...
8

Danas će u unutrašnjosti prevladavati oblačno vrijeme uz povremenu kišu i to uglavnom u prvom dijelu dana. U najsjevernijim predjelima past će do 20 litara kiše, a na Sljemenu je napadao snijeg, javlja DHMZ.

VIDEO

Metereolozi su prognozirali da na Sljemenu može pasti malo snijega, no sudeći prema fotografijama na Sljemenu je napadalo dosta više snijega koji još uvijek pada. Autobusna linija 140 (Mihaljevac - Sljeme) zbog zatvaranja Sljemenske ceste ne prometuje.​

Sredina svibnja, a pada snijeg: Sljeme se zabijelilo! Video: LiveCamCroatia

Posted by 24sata on Wednesday, May 15, 2019

Snijeg pada i u Parku prirode Žumberak, kod Samobora.

Cijeli tjedan prate nas nepovoljne vremenske prilike. U ponedjeljak i utorak obilna kiša te jak i olujan vjetar najjače su pogodili sjeverni Jadran, gorsku i središnju Hrvatsku.

Najavljuje se da će najviša dnevna temperatura u gorskim područjima biti od 5 do 9 °C, dok će u ostalim krajevima biti nešto umjerenija od 11 do 16 °C.

Danas će u unutrašnjosti prevladavati oblačno vrijeme uz povremenu kišu i to uglavnom u prvom dijelu dana. Ponegdje će pasti i veća količina kiše. Prema večeri kiše će biti sve manje, a u dijelu istočne Posavine i Podunavlja će se početi razvedravati. U sjevernom dijelu biti će svježe kao i jučer. Vjetar će biti znatno slabiji, a kiša češća. Ponegdje u najsjevernijim predjelima moguće je da će pasti i do 20 litara kiše po četvornom metru. U većini dijelova puhat će umjeren vjetar, a na nekim mjestima jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, javlja Državni hidrometeorološki zavod

U gorju će biti oblačno uz mjestimičnu kišu. U predjelima višim od 900 metara najavljuju susnježicu i snijeg, no količine će biti manje nego prethodnih dana. Temperatura zraka ujutro u Gorskom kotaru i Lici biti će oko 2 °C, a danju između 6 i 10 °C. 

Na sjevernom Jadranu i u Istri biti će pretežno promjenjivo sa sunčanima razdobljima, mjestimice uz  kišu. Na nekim mjestima mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Na sjevernom dijelu jaka, a u ostalim dijelovima umjerena bura će postupno slabjeti. Podno Velebita bura će biti jača, a tijekom jutra olujna i udarna. Na moru, otocima i u Istri jutarnja temperatura biti će  6 do 11 °C, a najviša dnevna između 13 i 16 °C.

U području oko Karlovca i Kostajnice za danas je proglašeno izvanredno stanje s obzirom na obilne kiše i nabujale rijeke. Posljednji izmjereni vodostaji Korane iznosi 792 cm i Une 461 cm. Posljednji izmjeren vodostaj rijeke Kupe kod mjesta Farkašić iznosi 855 cm.

U Zagrebu će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom osobito u prvom dijelu dana, a na Sljemenu može pasti i malo snijega. Puhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11 °C.

U nastavku tjedna na kopnu će biti sve toplije. Za vikend i početkom idućeg tjedna temperatura zraka biti će u skladu s očekivanima za drugu polovicom svibnja. Sunčanih dana biti će sve više, a kiše sve manje. Samo za nedjelju i ponedjeljak najavljuju se jači pljuskovi i malo veća količina kiše. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

15.05., a mi skoro spremni za otvaranje sezone 😉

A post shared by Skijaliste Sljeme (@skisljeme) on

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)