Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kiša potopila Istru, u središtu Pule stablo palo ispred kafića

None Foto: 6

Prema podacima portala Istramet, do 22 sata meteorološke postaje na jugu istarskog poluotoku zabilježile su obilnu količinu kišu, a na području rta Kamenjak u Premanturi zabilježeno je 61 mm kiše

Grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i jakim vjetrom zahvatilo je u subotu navečer istočni dio Istre, osobito područje Labina i Pule gdje su vatrogasci morali u nekoliko navrata intervenirati zbog ispumpavanja vode iz poslovnih prostora i stanova.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO: NEVRIJEME U PRIMORJU I ISTRI Snašli se u poplavi: Dvojac je hodao po stolcima usred Rijeke

Prema podacima portala Istramet, do 22 sata meteorološke postaje na jugu istarskog poluotoku zabilježile su obilnu količinu kišu, a na području rta Kamenjak u Premanturi zabilježeno je 61 mm kiše, u Medulinu 55 mm, Pomeru 53 mm a obilna kiša pada i u Puli gdje je izmjereno 47 mm kiše. Na Labinštini su pale još obilnije količine tako da meteorološka postaja u Juranima bilježi čak 105 mm kiše. Zbog kvara na trafostanici, tijekom večeri je dio općine Svetvinčenat bio bez struje.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Vodostaj Raše večeras je naglo porastao, no tu nema nikakvih opasnosti. Nakon što je jutros zabilježen vodostaj od 320 cm, u 21 sat i 30 minuta Hrvatske vode javljaju o vodostaju od 606 cm na lokaciji Potpićan što je u zoni izvanrednog stanja. Tu je situacija najkritičnija pa su stoga uvedene izvanredne mjere obrane od poplava, izvijestio je županijski državni zapovjednik Dino Kozlevac.

Kiša je tijekom noći prestala padati.

OPASNA ZIMSKA JUŽINA Crveni alarm: 'Padat će obilna kiša, očekujte i velike poplave'

Stablo palo na terasu

Sinoć oko 22 sata stablo je palo na terasu jednog kafića na pulskoj tržnici. Zbog nevremena vani nije bilo ljudi pa, srećom, nitko nije ozlijeđen. 

Tijekom subotnje večeri vatrogasci su na kritičnim područjima imali petnaestak intervencija zbog ispumpavanja vode, a po riječima zapovjednika pulske javne vatrogasne postrojbe Klaudija Karlovića, samo su pulski vatrogasci imali četiri intervencije i to dvije u Medulinu, jednu u Valturi te jednu u Muvoranu i to radi ispumpavanja vode iz prostora i stanova, javlja Novi list.

Rekordno topla veljača

Svojevrsno proljeće u veljači u mnogim će hrvatskim krajevima biti i u nedjelju, ali uz ipak malo nižu temperaturu zraka od subotnje, kada su čak i jutarnje vrijednosti niže od 5 °C bile rijetko, većinom u gorju, a poslijepodnevne su bile uglavnom između 13 i 18 °C - štoviše, u Daruvaru, Goricama i Sisku čak 19 °C - pa je ovo u većini Hrvatske jedan od najtoplijih početaka veljače u znanoj povijesti. Zanimljivo je spomenuti kako je u Zagrebu, primjerice, bila rekordno visoka temperatura na drugi dan veljače, i to ne samo od 1949. godine u Maksimiru, gdje je prema još neslužbenim podacima u subotu izmjeren 17,1 °C, nego i na Griču, gdje je izmjereno 16,6 °C - kao nikada na toj meteorološkoj postaji DHMZ-a drugog dana veljače od 1881. godine, od kada postoje podaci najviše dnevne temperature zraka, javlja HRT.

Tema: Hrvatska

Komentari (36)
  • Primjetio sam da je Pula poprilicno zapusten grad..prljav i ruiniran. Tko je upropastio gradove kao sto su Pula i Rijeka. Uzas od infrastrukture i jos sa propalom industrijom

    3. 2. 2019,   10:08
  • A kaj mislite zakaj je to stablo palo? Pa kak bu preživjelo kad je sve okolo njega asfalt ma aj bok

    3. 2. 2019,   10:17
  • A di je generalcic placljivi mali?

    3. 2. 2019,   10:33