Obavijesti

News

Komentari 1

Kiša s grmljavinom, olujni udari bure podno Velebita: Evo kakvo vrijeme će biti do kraja tjedna...

Kiša s grmljavinom, olujni udari bure podno Velebita: Evo kakvo vrijeme će biti do kraja tjedna...
5

Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva, u Gorskoj Hrvatskoj malo niža

VIDEO

Kiša, pljuskovi s grmljavinom i pad temperature nastavit će se diljem Hrvatske i narednih dana. Kako prognozira Državni hidrometeorološki zavod, u četvrtak će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Ujutro će u unutrašnjosti biti ponegdje magle i slabog mraza pri tlu. Od sredine dana mjestimice će padati kiša i pljuskovi s grmljavinom, a u višem gorju malo snijega. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Crni oblaci nad Zagrebom: Stiže nevrijeme 00:40

Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, navečer podno Velebita na udare i olujna, poslijepodne na jugu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva, u Gorskoj Hrvatskoj malo niža.

Istočna Hrvatska

Promjenjivo oblačno, osobito prijepodne sunčana razdoblja. Ujutro lokalno kratkotrajna magla. Poslijepodne ponegdje moguć poneki pljusak ili malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 15 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano, ujutro ponegdje magla. Uz više oblaka od sredine dana mjestimice kiša, lokalno i u obliku pljuskova s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, prolazno i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 15 °C.

U srijedu nas čekaju grmljavina, pljuskovi i jaki vjetar: Otkrili i kad nam stiže razvedravanje...
U srijedu nas čekaju grmljavina, pljuskovi  i jaki vjetar: Otkrili i kad nam stiže razvedravanje...

Gorski kotar i Lika

Promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, ujutro ponegdje magla i slab mraz pri tlu. Od sredine dana lokalno kiša te pljuskovi praćeni grmljavinom, u višem gorju malo snijega. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 12 °C.

Istra

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom, većinom poslijepodne te prema otvorenom moru. U noći smanjenje naoblake. Puhat će slaba do umjerena, na jugu Istre mjestimice pojačana bura koja će jačati prema kraju dana. More će biti malo, ponegdje umjereno valovito.Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 14 do 16 °C.

Nevrijeme pogodilo Vukovar: 'U centru grada je pala skela, sva sreća da nitko nije nastradao...'
Nevrijeme pogodilo Vukovar: 'U centru grada je pala skela,  sva sreća da nitko nije nastradao...'

Sjeverni Jadran

Promjenjivo oblačno te nestabilno, od sredine dana mjestimice pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjerena bura, uglavnom pod Velebitom lokalno jaka, navečer s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 16 °C.

Dalmacija

Djelomice sunčano, no uz povremeno više oblaka lokalno moguće malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom. Puhat će umjerena i jaka bura, poslijepodne na jugu prolazno sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna većinom između 14 i 17 °C.

 

Na sjevernom i srednjem Jadranu pretežno, a drugdje djelomice sunčano, poslijepodne rijetko moguć kratkotrajni pljusak. Više oblaka tijekom jutra na jugu te navečer na sjeverozapadu zemlje. Ujutro je u Gorskoj Hrvatskoj moguć slab mraz pri tlu. Vjetar slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, na sjeveru poslijepodne jugozapadni.

VIDEO Oluja izaziva kaos: U Dubaiju i Bahreinu potopljene ceste, padala i snažna tuča
VIDEO Oluja izaziva kaos: U Dubaiju i Bahreinu potopljene ceste, padala i snažna tuča

Na Jadranu umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita lokalno s olujnim udarima, poslijepodne u slabljenju i okretanju na sjeverozapadni, krajem dana na sjevernom dijelu i južni vjetar. Najniža temperatura zraka između 0 i 5, na Jadranu od 7 do 12 °C. Najviša dnevna većinom između 13 i 18 °C.

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, mjestimice s kišom te pljuskovima, osobito u subotu u unutrašnjosti, a na Jadranu uglavnom u nedjelju. Vjetar na kopnu većinom slab, u nedjelju umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, ponegdje na udare i jak. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, poglavito podno Velebita za vikend s olujnim udarima, u subotu prolazno i sjeverozapadnjak te jugozapadnjak. Razmjerno svježe za doba godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Rafalei će sutra letjeti po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei će sutra letjeti po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije