Obavijesti

Promo sadržaj

Klasika i elegancija s okusom jabuke u restoranima Hrvatske

Klasika i elegancija s okusom jabuke u restoranima Hrvatske
1

Novi gurmanski portal Hrvatska 365 Gourmet odabrao je za vas najfinija jesenska jela koja možete pronaći na jednom mjestu u samo nekoliko poteza mišem

Hrvatska 365 Gourmet tim za vas je odabrao ponajbolje restorane diljem Lijepe naše na čijim menijima stoje jela spravljena od najkvalitetnijih svježih sezonskih namirnica. Za malog hedonista koji čuči u vama i želi samo najfinije užitke, registrirajte se na www.crogourmet365.hr i počnite osvajati gourmet Hrvatsku. Dobar tek!

Slatka jesenska druženja nepotpuna su bez deserata od jabuka. Bilo da se radi o štrudlama, savijačama, pitama, tartovima, jabuke nam uvijek iznova razbuktaju uspomene iz djetinjstva i osjećaj topline doma. Slastice su to koje se često upotpunjuju sa cimetom ili zvjezdastim anisom te nas svojim okusima uvode u nadolazeću zimsku blagdansku atmosferu.

Ravnotežom okusa, jabuke će savršenom lakoćom preobraziti jednostavne povrtne salate s orašastim plodovima, izvanredno nadopunjuju jednostavne plate sa sirevima, a u jesenskim jelovnicima često se poslužuju kao grillani prilog jelu ili kao nadjev divljači, svinjetini i kobasicama. Sušene jabuke koriste se za poboljšavanje teksture i aroma pečenom mesu, od piletine, puretine, patke sve do crvenog mesa.

Istinskim gurmanima željnim uživanja u delicijama od jabuka predlažemo obiteljski restoran Mala Hiža u Međimurju, nadomak toplica Sv. Martin. Uz glazirana pačja prsa sa žara punjena skutom, pečenom paprenom kruškom, jabukom i pršutom, umakom od pečenih šljiva i aronije, savršeno pristaju kroketi od buče u omotaču od sjemenki, dok se za kraj zasladite tradicionalnom međimurskom pitom.

Inovativnost i tradicija, uspješno se isprepliću u restoranu Academia Bluesun hotela Kaj iz Marije Bistrice. Iza živopisnog jela šaljivog naziva „pajcek med jabukami“ krije se nova vizija zagorske kuhinje. Uz carsko meso s pireom od jabuka preporučamo da isprobate pomno osmišljenu vinsku kartu.

Sigurni smo da još niste probali zagorske štrukle s čipsom od jabuka. U Kleti Bolfan za desert su osmislili zagorske štrukle s bagremovim medom, čipsom od jabuke i orašastim plodovima.

Ako ste se ovaj vikend odlučili zaputiti prema Istri, restoran Wine Vault, rovinjskog hotela Monte Mulini za svoj je desert također pronašao inspiraciju u jabuci. Žele od jabuke, confit, sladoled, meringue, spužva, sigurni smo neće vas ostaviti ravnodušnim.

U restoranu Lovački rog u blizini Karlovca preporučamo da probate vinogradarsku štrudlu s jabukama, grožđem, orasima i cimetom. Kada vas put nanese do Kvarnera, svakako posjetite restoran Johnson pored Mošćenićke Drage gdje vas uz fantastičnu ribu, očekuje do savršenstva dovedena klasika - štrudla od jabuka.

Plitvička jezera u jesenskom ruhu grijeh je ne vidjeti, a nakon šetnje prijat će vam lička basa i štrudla od domaćih jabuka u restoranu Lička kuća.

Opčinjenost jabukom duboko je utkana u kulturu objedovanja. Bogatstvo okusa i tekstura omogućili su jabukama bezvremensku popularnost u kuhinjama diljem svijeta. Bile su neizostavan dio jelovnika dvorskih gozbi i proslava blagdana.

Zagorski bregi uz bogatstvo vinogorja pažljivo čuvaju raznovrsne stare sorte jabuka. Upravo će generacijama čuvane voćnjake organizatori predstaviti na manifestaciji Dani jabuka u Desiniću. U sklopu 4. izložbe starih lokalnih sorti jabuka imat ćete prilike uživati u klasičnim recepturama i specijalitetima u srednjovjekovnom dvorcu Veliki Tabor ovog vikenda, od 21. do 23. listopada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura