Obavijesti

News

Komentari 56

Klaudiju izronili BMW iz mora: Ukrali su mi ga prije 10 godina

Klaudiju izronili BMW iz mora: Ukrali su mi ga prije 10 godina
6

Rakovi, školjke i morske alge uživale su u automobilu na morskom dnu u zadarskoj luci Gaženica umjesto njegova vlasnika Klaudija Sikirića, i to punih deset godina

VIDEO

- Znao sam da mi je auto tamo, ali nisam imao novca za izvlačenje - rekao je Klaudio. Njegov BMW 524, koji je ukraden prije deset godina, u petak su na morskom dnu, na devet metara dubine, u zadarskoj luci Gaženica, pronašli radnici.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

01:04

Kako doznajemo, za izvlačenje iz mora bila je zadužena splitska tvrtka Pomgrad Inženjering, a nakon što su to napravili, pozvana je policija, kako bi još jednom provjerila broj sašije i službeno potvrdila tko je vlasnik automobila. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Klaudio Sikirić u subotu nije znao da su mu izvadili automobil. Čim smo mu to prenijeli, pojurio je u Policijsku upravu po limenog ljubimca. Međutim, policija još nije bila gotova s provjerama te mu ga nisu mogli isporučiti. Rekli su mu da ponovno dođe u ponedjeljak te je s nestrpljenjem čekao početak novoga tjedna.

Auto su mu, naime, ukrali u siječnju 2009. godine u Bibinjama kraj Zadra. BMW, koji je platio oko 30.000 kuna, bio je parkiran u velikom dvorištu obiteljske kuće, a ukraden je pod okriljem noći. Drski lopov je tijekom krađe, priča nam Klaudio, imao i manju prometnu nesreću udarivši autom u jedan od zidova u dvorištu, pa mu je tako otpao prednji branik.

- Probudio sam se ujutro i izašao na dvorište. Skužio sam da mi nema auta, ali sam prvo pomislio da me netko zeza. Tad sam vidio razbijene dijelove auta u dvorištu i shvatio da se radi o krađi, pa sam odmah pozvao policiju - rekao je Sikirić.

Krađa limenog ljubimca ga je jako pogodila.

- Bilo mi je jako žao, ipak je to bio super auto. Imao je kožna sjedala, klimu i bio turbodizel, a jurio je i više od 200 km/h. Ja i prijatelji smo se često voljeli ludirati u njemu - ističe Sikirić. Tvrdi da je nekoliko mjeseci nakon krađe saznao da mu je auto u luci Gaženica, a ističe da su policijski ronioci tijekom očevida, iz auta koji je bio u moru, uzeli otiske prstiju. Kako im je to uspjelo pod moram, ostaje nepoznanica, no Klaudio tvrdi da je kradljivac kažnjen, što u utorak nismo bili u mogućnosti provjeriti preko pravosudnog sustava. 

Iz tvrtke koja je provodila radove objasnili su nam kako je izgledao postupak izvlačenja olupine s dna mora.

- Prilikom tih podmorskih iskopa koje smo provodili u Gaženici, ronilačkim pregledom je utvrđeno da se na morskom dnu nalazi vozilo. Prije nego što smo zakačili vozilo, naši ronioci su se prvo morali uvjeriti da se nitko ne nalazi u autu. Nakon što smo utvrdili da je auto prazan i da nema nikoga unutra, zakačili smo ga trakama koje služe za vađenje olupina i s pomorskom dizalicom ga izvukli na kopno. Nakon toga smo pozvali investitora i zadarsku policiju da smo naišli na olupinu prilikom iskopa te zatražili da se pobrinu za auto, odnosno da ga uklone s gradilišta jer je u zoni naših radova - rekao nam je Ante Milačić, glavni inženjer gradilišta.

Iako mu je drago što su auto izvadili s dna mora, Klaudio na lude vožnje s prijateljima sad može zaboraviti. Taj nekoć pravi ljepotan, donedavno je mogao zabavljati samo hobotnice i ribe, koje su se kroz njega sigurno provlačile.

- Sretan sam što sam ga vidio posljednji put, pa makar i ovako upropaštenog i nagrizenog od morske soli. Međutim, s njim sad mogu jedino u staro željezo - sjetno je zaključio Sikirić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.