Obavijesti

News

Komentari 27

'Kolinda je bila rasterećena, Milanović je odličan govornik'

'Kolinda je bila rasterećena, Milanović je odličan govornik'
1

To još nismo vidjeli takvu komunikaciju da se netko zauzme za suprotnu stranu da zaustavi izrugivanje, zviždukanje sukandidatima, rekla je Ana Šimunović o govoru Zorana Milanovića

VIDEO

U specijalnoj emisiji uživo iz studija 24sata u Oreškovićevoj ulici u Zagrebu prve neslužbene rezultate izbora, tijek prebrojavanja glasova pred kamerama te govore kandidata analizirali su politički komentator 24sata Tomislav Klauški i stručnjakinja za komunikaciju Ana Šimunović

Sve najvažnije informacije o izborima možete pronaći na YouTube kanalu 24sata.

Uz direktna javljanja iz dvaju izbornih stožera, u studiju 24sata mogli ste uživo pratiti analize naših stalnih političkih stručnjaka i gostiju. Program u studiju vodio je Boris Rašeta zajedno s Aidom Šukuricom.

- Kod nas se sve vrti oko HDZ-a. Ti izbori u HDZ-u će biti važniji nego parlamentarni izbori jer će o tome tko bude na čelu HDZ-a ovisiti i parlamentarni izbori - kaže Klauški. 

- Kolinda je bila izgubljena. Nije slušala ni svoje savjetnike. Bila je izgubljena između Plenkovića i Brkića, Bandić je vukao na svoju stranu. Pitanje je koliko je Plenković bio njezin uteg, Plenković je možda bio "crni labud" Kolinde Grabar Kitarović - kaže Klauški. 

- Mislim da je ovo bila velika pljuska HDZ-u, ali i cijeloj desnici. No HDZ je uvijek uspio nekako plivati dalje. Oni i dalje nekako imaju glave skupa. Plenković ostavlja dojam da drži stvari pod kontrolom - kaže Klauški. Dodaje kako Plenković na prvim izborima nije vjerovao u Kolindu.   

- Pitanje je hoće li opstati Plenković. Hrvatska će ostati u centru, mislim da su ekstremi izgubili. Ne vidim treću opciju. HDZ guši ovu državu, guše ju godinama. To jednostavno mora eksplodirati. HDZ ne može drugačije funkcionirati nego da sve drži pod kontrolom - kaže Klauški. 

'Ovakvo nešto još nismo vidjeli'

-  Kratka jezgrovita forma odgovara trenutku u kojem živimo, odgovara predsjedničkoj razini. To još nismo vidjeli takvu komunikaciju da se netko zauzme za suprotnu stranu da zaustavi izrugivanje, zviždukanje sukandidatima, zaustavio je to i pokazao da nema više podjela. Rekao je ranije da su ratovi gotovi, ovo ćemo pamtit kao komunikacijski presedan - rekla je Šimunović o pobjedničkom govoru Zorana Milanovića.

- Iz ovog se vidi da je Hrvatska još živa, Milanović je pokazao da je velik u pobjedi, rekao je da nema zajedništva, svi su različiti, nema lažnog patetičnog zajedništva, poštivanje različitosti, svi smo drukčiji, važno je poručiti da se razvije HDZ-ovska paradigma zajedništva, da su pravi Hrvati samo oni koji su uz HDZ. Kolinda je govorila kao su "svi moji" - rekao je Klauški.

- Ima zanimljivih trenutka, poniznost u pobjedi, nema euforije, Milanović govori da je svjestan grešaka koje je počinio, priznao je da mu je pobjeda tijesna, ali jasna, Milanović je odličan govornik i u deset godina nismo imali boljeg govornika - smatra Šimunović.

- To je normalno hrvatsko domoljublje, mi smo svi željni normalnog, normalnog života, ajmo normalno raditi, normalno živjeti, normalno se školovati, tu je pogodio u kampanji - smatra Klauški. 

'Kolinda je bila rasterećena, pokazala je emociju'

- I govor Kolinde Grabar Kitarović je vio presedan komunikacijski, autentična je bila  u govoru, ne bismo rekli da je izgubila na izborima, rasterećena, pokazala je emociju, imali smo suzu u oku, iskrena emocija na neki način se opraštala pa nam je davala upute kao majka kako se ponašati i što činiti - rekla je Šimunović o govoru Grabar Kitarović. 

- Ovo je druga Kolinda Grabar Kitarović u odnosu na prije pet godina i sad imamo svi smo zajedno dobri smo, nećemo se ljutiti na poraz, sve je u redu, ja sam sretna vi ste sretni - kaže Klauški. 

- Kolinda Grabar Kitarović je rekla da će biti tu, da ostaje u Hrvatskoj - rekla je Šimunović.

- Ako je se netko sjeti - kaže Klauški.  

- Andrej Plenković je uvijek jedan te isti. Ta jedna distanciranost od građana, htjeli bi malo više Kolinde, odnosno emocije u njemu. Plenković je diplomatski političar, on je uvijek miran, staloženo komunicira i to dobro čini - kaže Šimunović.

- Mislim da je Bandić u Zagrebu koštao HDZ glasova. Nije HDZ dobro reagirao na pjevanje Bandiću i najavu nošenja kolača u zatvor. Mislim da će Milanović raditi dalje na rušenju Bandića - kaže Klauški.

- Gospođa Grabar Kitarović je napravila niz gafova. Govor u Osijeku, pjevanje Bandiću, nošenje kolača. To je izazvalo zbunjenost kog glasača - kaže Šimunović.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu
UOČI DRUGOG KRUGA

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu

'Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im - dogovorite i organizirajte zajedničku debatu', poručio je Milanović

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati
'VRIJEDE DRUGA PRAVILA'

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati

Da se i u bolnicama, pogotovo u doba digitalizacije, može organizirati i glasovati govore iskustva drugih država. Ipak, kod nas to nije bilo moguće, što govore iskustva pacijentica
Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost
ZNAKOVITE PORUKE NA FEJSU

Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost

Pobjednik prvog kruga izbora istaknuo je da nitko u Hrvatskoj ne može biti drugi i osjećati se kao građanin drugog reda, a aktualna predsjednica rekla je kako će konačna pobjeda biti pobjeda naroda