Obavijesti

Promo sadržaj

Klepetanova pera ljubavi krenula na put

Klepetanova pera ljubavi krenula na put
6

Mališani iz osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Brodskom Varošu, inspirirani pričom Stjepana Vokića, uzeli Klepetanova pera i napisali pisma svojim uzorima

Malena i Klepetan već su dugo poznati domaćoj i svjetskoj javnosti - priča o rodi slomljenog krila i njenom Klepetanu, koji svake godine prelazi tisuće kilometara da bi se vratio u svoje ljubavno gnijezdo, postala je simbol ljubavi i nade u vjernost i odanost. Ovu lijepu priču oživjeli su Jana Voda s porukom i zaštitnik Malene i Klepetana Stjepan Vokić. Svakim povratkom u svoj dom Klepetan je u gnijezdu ostavljao jedno ili dva pera, koje je Stjepan Vokić pažljivo čuvao. Kroz godine prikupljena pera sada su uručena malim učenicima kao sredstvo pisanja, kojima su ljubav pretočili u riječi. Mališanima je ispričana priča o perima koja su uz Klepetana putovala tisuće kilometara te o pismima kao tradiciji koja i dalje međusobno povezuje ljude, bez obzira na udaljenost.

Učenici su potom počeli pisati osobama koje su daleko, ali i onima koje smatraju svojim uzorima, koje su ih na neki način nadahnule ili razveselile. Dječja mašta i poduzetnost nisu ni trenutka oklijevale – u tišini učionice čulo se samo škripanje pera po papiru, dok su malene ruke ispisivale riječi omiljenim sportašima Ivici Kosteliću, Mariju Mandžukiću i Luki Modriću te pjevačima Lani Jurčević i Ivanu Zaku.

Tako su pisma uz pera ljubavi krenula na svoj put, prenoseći ljubav onima koji djecu inspiriraju, potiču na uspjeh, a koja su ujedno znak možda budućih prijateljstava i najljepša potvrda da ljubav uvijek pronađe svoj put. I dok su s dužim danima i nagovještajem proljeća u malom slavonskom mjestu Brodski Varoš brojni pogledi upereni u nebo, očekujući povratak Klepetana, njegova pera ljubavi inspirirala su malena srca na pisanje i ljubav je krenula na put.

Provjerite svoje sandučiće ili posjetite www.vodasporukom.com te pošaljite nekome pismo ispisano Klepetanovim perom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.