Obavijesti

News

Komentari 1

Kliman i Bandić o suradnji na projektima u Gradu Zagrebu

Kliman i Bandić o suradnji na projektima u Gradu Zagrebu
1

Na sastanku su bili i direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld, kao i direktor hotelske kompanije HUP-Zagreb Anđelko Leko,

VIDEO

Ministar turizma Anton Kliman podržao je na sastanku sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem ideje i provedbu turističkih projekata u Zagrebu, izvijestili su u petak iz Ministarstva turizma.

Uz gradonačelnika Zagreba, koji je i predsjednik Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), na sastanku su bili i direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld, kao i direktor hotelske kompanije HUP-Zagreb Anđelko Leko, a kako napominju iz Ministarstva, razgovarali su o suradnji na turističkim projektima važnim za Zagreb i cijelu Hrvatsku.


"Razgovarao sam već sa svim strukovnim udruženjima iz turizma kao i s predstavnicima turističkog gospodarstva, a sada se želim upoznati i s konkretnim projektima po županijama i gradovima. Fasciniran sam idejama i provedbom turističkih projekata u Turističkoj zajednici i samom Gradu Zagrebu. S obzirom na viziju događanja u Gradu, želimo vidjeti gdje mi kao ministarstvo možemo pomoći u realizaciji projekata i podizanju njihove kvalitete na još veću razinu. Veseli me buduća suradnja te su vrata Ministarstva turizma širom otvorena", izjava je ministra Klimana koja se prenosi u priopćenju. 
Gradonačelnik Bandić istaknuo je da se turistički projekti u Zagrebu kvalitetno provode i međunarodno prepoznaju najviše zbog sinergijskog djelovanja u Zagrebu te naglasio kako su zagrebačke gradske površine otvorene za turističke djelatnike koji žele promovirati svoje destinacije.

Razgovaralo se i o realizaciji projekta zagrebačkog kongresnog centra, koji je, uz zračnu luku, prioritet za daljnji razvoj Grada Zagreba, za što je ministar Kliman izrazio veliku podršku, kažu iz Ministarstva.

Otvorili su i teme unapređenja rada turističke inspekcije, rekategorizacije privatnog smještaja, što je nužno potrebno za podizanje kvalitete privatnog smještaja u Zagrebu.

Direktorica TZGZ-a Bienenfeld ministra je izvijestila o kontinuiranom rastu turističkog prometa u Zagrebu dodavši da je "godina odlično počela s porastom noćenja od 10 posto, pri čemu je porast stranih turista još i veći, pogotovo iz Koreje, Njemačke i SAD-a".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca