Obavijesti

News

Komentari 15

Kliman: O onome tko ju stavlja žica govori više nego o nama

Kliman: O onome tko ju stavlja žica govori više nego o nama
1

Nakon što je uz bivši granični prijelaz na rijeci Dragonji uklonila dva i pol kilometra žilet-žice, slovenska vojska je na istome mjestu počela postavljati vrtnu ili panel-ogradu..

VIDEO

Ministar turizma Anton Kliman rekao je u srijedu u Poreču da je slovensko postavljanje panel-ograde uz bivši granični prijelaz Dragonju bitan pomak u odnosu prema žilet-žici, no, dodao je, ipak je riječ o žici, samo humanijeg oblika, a žica, istaknuo je, više govori o onome tko je stavlja nego o nama.

Nakon što je uz bivši granični prijelaz na rijeci Dragonji uklonila dva i pol kilometra žilet-žice, slovenska vojska je na istome mjestu počela postavljati vrtnu ili panel-ogradu višu od dva metra. Upravo je na tom području prije nekoliko dana granicu ilegalno prešlo šest migranata.

Ministar turizma Anton Kliman ocijenio je to u Poreču, gdje je bio na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana Statuta Istarske županije, bitnim pomakom, no, dodao je, to je samo humaniji oblik žice.

Slovenija opet, potaknuta nekim strahom, stavlja 'žicu' za koju nema opravdanja, rekao je među ostalim ministar Kliman. "To više kazuje o onome tko je stavlja, nego o nama. Neće to biti lijepa slika za turiste", istaknuo je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Istarski župan Valter Flego podsjetio je kako su u Istri od samog početka protiv bilo kakve žice i bilo kakvih barijera jer, kako je rekao, "žica neće riješiti problem".

"Mislim da je to jedan korak bliže konačnom rješenju, a to je Istra bez žice, bez žice između Slovenije i Hrvatske. Vjerujem da idemo tom cilju jer problem migranata Europa treba zajednički riješiti prvenstveno na izvoru", istaknuo je Flego i dodao kako vjeruje da će jedna takva zajednička europska politika dati rezultate vezane za sigurnost svih građana. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a