Obavijesti

News

Komentari 19

Kliman za nižu stopu PDV-a u turizmu: To je moja inicijativa

Kliman za nižu stopu PDV-a u turizmu: To je moja inicijativa
1

Ministar turizma Anton Kliman rekao je u četvrtak kako se pregovara o nižoj stopi PDV-a u turizmu, kako bi hrvatska turistička industrija bila međunarodno konkurentnija

VIDEO

Ministar turizma Anton Kliman rekao je u četvrtak kako se pregovara o nižoj stopi PDV-a u turizmu, kako bi hrvatska turistička industrija bila međunarodno konkurentnija.

Kliman se u Dubrovniku sastao s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave i predstavnicima turističke branše.

Govoreći o smanjenju stope PDV-a u turizmu, Kliman je rekao da se o postotcima pregovara. 

"To je moja inicijativa, jer su to zahtjevni sektori. Moramo biti što bliže konkurentima. Razgovarali smo o desetak posto stope PDV-a, postoji razumijevanje Ministarstva financija, a stopa će biti na razini konkurencije", rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje novinara što ministarstvo čini da se ubrza proces dobivanja viza za ruske državljane, u svjetlu potpisivanja Sporazuma o suradnji između Udruge hrvatskih putničkih agencija i ruskih turoperatora, ministar je rekao kako se razmišlja o uvođenju multiplih viza.

"S Ministarstvom vanjskih poslova na uvođenju multiplih viza. Moramo poštivati pravila EU-a, a jedno od rješenja je multipla viza", rekao je Kliman te dodao kako su Rusi jako zainteresirani za hrvatsku obalu.

Na upit kako bi Brexit mogao utjecati na hrvatski i dubrovački turizam, ministar je odgovorio kako je to trenutno nemoguće predvidjeti.

"Nitko nije mogao predvidjeti ovako nervozan nastup na tržištima, a teško je predvidjeti kraj te epizode. Mislim da ćemo morati biti puno prisutniji na tom tržištu i procijeniti koliko novca ćemo tamo usmjeriti. Nitko ne zna što će tamo biti ni za mjesec dana. Pratit ćemo sve procese koji se događaju", rekao je Kliman.

Dodao je da Hrvatska nije spremna za naprasno uvođenje eura, što je jedna od mogućnosti koja se spominje kao moguća posljedica Brexita.

Ustvrdio je i kako geopolitičke prilike idu u prilog hrvatskom turizmu, zbog čega je predsezona izvrsna.

U vezi zahtjeva sindikata za vezivanjem kategorizacije hotela uz broj stalno zaposlenih radnika, Kliman je rekao kako ta stavka nije ušla u izmjene regulative, no kako je to nešto o čemu bi se moglo raspravljati.

Napomenuo je i kako se pokušava pronaći rješenje kako bi se ACI-jeva marina u Slanom što prije otvorila i dobila uporabnu dozvolu.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić rekao je kako je zaključak sastanka s ministrom i turističkim subjektima da je za problem s marinom u Slanom odgovoran ACI.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...