Obavijesti

News

Komentari 3

'Klinci danas sanjaju da budu YouTuberi, a ne TV zvijezde'

'Klinci danas sanjaju da budu YouTuberi, a ne TV zvijezde'
12

Dani televizije su odbrojani i pitanje je koliko će to trajati, poručio je direktor Styrie za Hrvatsku Boris Trupčević sudjelujući u panel diskusiji "Kuda ide televizija?"

VIDEO

Dani televizije su odbrojani i pitanje je koliko će to trajati, poručio je direktor Styrie za Hrvatsku Boris Trupčević sudjelujući u panel diskusiji "Kuda ide televizija?" na Weekend Media Festivalu u Rovinju.

Uživo iz Rovinja s Weekend Media Festivala: Gosti poludjeli za virtualnim naočalama 24sata! Reporteri: Maša Zibar i Anela Kuburaš

Posted by 24sata Video on Friday, September 23, 2016

- Internet oglašavanje će ove godine prvi puta prestići televizijsko  Razlog je jednostavan - tamo je publika - kazao je Trupčević, a zatim usporedio publike na televiziji i internetu. Prva je, kaže, starija i lošijeg imovinskog statusa, a druga su mladi potrošači.

- Klinci danas sanjaju da budu YouTuberi, a ne TV zvijezde - zaključio je Trupčević.

Tijekom diskusije povela se rasprava o eventualnom problemu monetizacije internetskog sadržaja, kojeg je direktor Styrie osporio.

- Mi smo vrlo uspješni u monetizaciji, jer sve veći dio tržišta razumije da su potrošači na internetu. Gledanost videa nam je narasla 45 puta u godinu dana - kazao je.

Dodao je kako su tehnološke mogućnosti koje internet pruža oglašivačima da dođu do svojih klijenata neusporedive s bilo čime linearnim.

- Ja bih se, da sam televizija, strašno zabrinuo - Trupčevićev je zaključak.

Styria i 24sata već se duže vrijeme definiraju kao digitalni izdavač.

- Vrlo smo aktivni u digitalnoj produkciji. Vidimo u svijetu pad konzumacije televizije. On je trenutno stabilan, ali se i vidi velika
generacijska promjena. Televiziju drži 50+, dok mlade generacije dramatično odlaze od TV-a. To se ne može zaustaviti. Ljudi imaju pravo izbora. Jednom kad im se to omogući, nema natrag. Sad vidimo da je u Americi za deset postotnih poema internet jači od TV-a. Globalno je omjer 50:50 - istaknuo je Trupčević.

Za primjer je dao YouTube koji samo na mobitelima ima gledanost mlade publike nemjerljiv s bilo kojom televizijom.

- Google je javno objavio sa želi 25 posto televizijskog novca - rekao je i još jednom ponovio kako su mladi potrošači na internetu, te da sve te brojke  govore u prilog tome da de se stvari dramatično mijenjaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava