Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Klub SDP-a predlaže ukidanje suspenzija za četvoricu kolega

U javnosti se nagađa kako je cilj ove inicijative pripremiti teren za rušenje predsjednika stranke Davora Bernardića, no Gordan Maras to odbacuje. Tvrdi da je cilj njegove inicijative jačanje SDP-a.

Saborski Klub-a većinom glasova podržao je prijedlog stranačkog kolege Gordana Marasa da se četvorici članova Predsjedništva stranke: Peđi Grbinu, Siniši Hajdašu Dončiću, Mihaelu Zmajloviću i Vedranu Babiću ukinu suspenzije s danom utvrđivanja liste kandidata za zastupnike u Europskom parlamentu. S ovim prijedlogom idu pred stranačka tijela, a suspenziju može ukinuti Glavni odbor koji ih je i izglasao. 

- Ova inicijativa ode za time da SDP bude jači - poručio je Maras nakon sjednice Kluba. O svojoj inicijativi razgovarao je sa šefom stranke Davorom Bernardićem, koji nije bio na sjenici kluba, ali ne želi otkriti što mu je predsjednik stranke na to rekao. Odbacio je teze da je intencija ove inicijative pripremiti teren za novi udar na šefa stranke. 

POGLEDAJTE VIDEO:

-  To nemam nema nikakve veze s predsjednikom stranke. Nadam se da će ljudi u SDP-u shvatiti da je cilj ove inicijative jačanje SDP-a - poručio je Maras. 

Predsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk također je odbacio teze da je ova odluka korak prema tome da se lakše smijeni predsjednika stranke. On kaže da ne zna kakvo je mišljenje Davora Bernardića ovoj inicijativi.

I dok su suspendirani članovi Predsjedništva bili suzdržani tijekom glasanja, o ovoj inicijativi nije glasao član Predsjedništva Predrag Matić napominjući kako je on "još uvijek mlad, neiskusan i neke stvari uči". Na pitanje zašto je izuzeo od glasanja, odgovara: 

- Kad se baviš politikom, iskrenost je veliki hendikep - ustvrdio je.

MARASOV UDAR NA BERU SDP ukida suspenzije Grbinu, Hajdašu, Zmajloviću i Babiću?

Na pitanje znači li to da nije suglasan s prijedlogom da se kolegama ukinu suspenzije Matić odgovara: 

- Moja malenkost na svakoj sjednici Predsjedništva unazad nekoliko mjeseci govorim o potrebi ukidanja suspenzija našim kolegama. Ali kada oni koji su tu upravo suspenziju donijeli, sada odjednom imaju naknadnu pamet, teško se s tim borim. Imam mišljenje koje ću za sada zadržati za sebe - zaključio je Matić. 

Komentari (2)
  • Zar je tako teško pored svih događanja jednostavno otvoriti novu stranku koja bi se zvala SDP 2?

    7. 2. 2019,   06:48
  • komedijaši

    6. 2. 2019,   15:23