Obavijesti

News

Komentari 14

Klub zastupnika HDZ-a se sastao u zoni Kukuljanovo

Klub zastupnika HDZ-a se sastao u zoni Kukuljanovo
5

Tema sastanka je bilo sutrašnje glasovanje i rasprava u Saboru o poreznoj reformi i rebalansu proračuna te o državnom proračunu koja slijedi idući tjedan, rekao je Branko Bačić

VIDEO

U Industrijskoj zoni Kukuljanovo u utorak je održan sastanak Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru, na kojem su sudjelovali i predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković te HDZ-ovi ministri, a teme sastanka bile su saborske rasprave i glasovanja o zakonima vezanim uz porez, proračun i rebalans proračuna.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je da je sastanak u Kukuljanovu nastavak dobre prakse po kojoj taj klub zastupnika svaki mjesec-dva organizira posjet drugom dijelu Hrvatske i tamo dade podršku HDZ-ovim gradonačelnicima i saborskim zastupnicima iz tog kraja.

"Tema sastanka je bilo sutrašnje glasovanje i rasprava u Saboru o poreznoj reformi i rebalansu proračuna te o državnom proračunu koja slijedi idući tjedan", rekao je Bačić te naglasio da je proračun na tragu programa rada Vlade i usuglašen sa svim projektima koje je Vlada najavila, pa tako i s poreznom, mirovinskom i zdravstvenom reformom.

S druge strane, omogućava poticanje investicija, te ga mi u HDZ-o vidimo kao poticaj gospodarskog rasta Hrvatske i demografske obnove kroz značajne stavke proračuna, istaknuo je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ministar mora, prometa i infrastrukture i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a za Primorsko-goransku županiju Oleg Butković rekao je da se govorilo i o najvažnijim projektima na području županije poput radova na punom profilu Istarskog ipsliona i ulaganju više od 100 milijuna kuna u lučku infrastrukturu.

"HDZ je u toj županiji na vlasti u 13 gradova i općina i u uzlaznom je trendu. U tijeku su pripreme za lokalne izbore na kojima očekujemo pobjedu i u Primorsko-goranskoj županiji", istaknuo je.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Bakra, na čijem području se nalazi Industrijska zona Kukuljanovo, Tomislav Klarić ustvrdio je da je na sastanku iskazana sloga, zajedništvo i snaga koja pokreće brojne projekte na tom području, što je vidljivo i u Industrijskoj zoni te u cijeloj županiji. U zoni je u tijeku izgradnja sedam poslovnih objekata, ukupne površine 30.000 četvornih metara.

"U Industrijskoj zoni je u proteklih godinu i pol dana našlo posao više od 500 ljudi. Investicije u godinu i pol dosežu milijardu i pol kuna, uz 46 milijuna kuna europskih sredstava koje je Vlada osigurala za poslovanje tvrtki u zoni", dodao je Klarić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a