Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Knjiga sjećanja za djevojčice i crna zastava na školi u Dalju

None Foto: PIXSELL/24sata

Strašnoj smrti dvaju djevojčica svjedočili su njihovi razredni prijatelji koji su stajali tek stotinjak metara dalje od mjesta gdje je na njih naletio kamion. Iznimno potreseni, uplakani i u strahu vratili su se kućama

I županija Osječko-baranjska i općina Erdut proglasili su dane žalosti zbog stradanja dvije 14-ogodišnje učenice Osnovne škole Dalj u prometnoj nesreći na odmorištu Novska u petak. Njihova tijela još nisu dovezena kući jer se čeka kraj obdukcije koja je započela u bolnici u Novoj Gradišci, gdje su prvotno odvezeni svi stradali.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Umjesto očajnih roditelja, na prepoznavanje u bolnicu poslana je njihova učiteljica. Ona će, zajedno sa ravnateljem škole Markom Stanićem, u ponedjeljak ponovo otići kod nesretnih obitelji i odnijeti im putne kofere njihovih djevojčica koje su one same spremile u nadi da će provesti zabavan vikend na moru sa prijateljima iz razreda.

- Toliko se radovala tom putu da je pet puta spremala i raspremala kofer ne znajući što da ponese. Sada ću, umjesto nje, dobiti tek njene stvari - očajna je Zorica Horvat, majka nastradale Renate.

VELIKA TUGA U ERDUTU 'Nisam ni slutila da je to zadnji put da grlim i vidim svoju kćer'

Strašnoj smrti dvaju djevojčica svjedočili su njihovi razredni prijatelji koji su stajali tek stotinjak metara dalje od mjesta gdje je na njih naletio kamion. Iznimno potreseni, uplakani i u strahu vratili su se kućama. Odmah je za njih organizirana psihološka pomoć, a poseban tim stručnjaka u školu šalje i Ministarstvo obrazovanja već u utorak.

- Djeci će trebati stručna pomoć kako bi se naučili nositi sa time što im se dogodilo. Kako bismo im omogućili oproštaj od poginulih prijateljica napravili smo u školi knjigu sjećanja sa njihovim fotografijama u koju će svi učenici, također i oni koji su toga dana bili sa njima u autobusu, moći nesretnim djevojčicama napisati svoje riječi oproštaja i što god žele. Škola je istaknula crnu zastavu i od njihovog gubitka ćemo se dugo oporavljati - kazao je ravnatelj škole Marko Stanić.

Načelnik općine Erdut također je posjetio obitelji djevojčica i rekao kako će općina snositi sve troškove njihova pokopa, a proglasio je i trodnevnu žalost u cijeloj općini.

Komentari (34)
  • kakva to moraš bit osoba da u uvakvim trenucima ideš kod roditelja naslikavati ih za novine...

    10. 6. 2019,   09:19
  • I meni suze naviru na oci koji samo citam....strasna tragedija

    10. 6. 2019,   09:21
  • Koja beskrajna tuga i bol.

    10. 6. 2019,   09:13