Obavijesti

News

Komentari 86

Koalicija kljunaš: Otkrivamo sve o paktu Ive i Karamarka

Koalicija kljunaš: Otkrivamo sve o paktu Ive i Karamarka
1

U novom Expressu čitajte sve o neobičnom prijateljstvu: bivši predsjednik će pokušati pomoći Karamarku da se obrani od optužbi o njegovoj 'karijeri' u Udbi

VIDEO

U novom Expressu, koji je od petka na kioscima, možete pročitati sve o političkom savezu kakav Hrvatska još nije vidjela.

Express otkriva pod kojim uvjetima se razvilo čudno, endemsko prijateljstvo Ive Josipovića i Tomislava Karamarka. Josipović je u šokantnom preokretu postao krunski svjedok u procesu godine kojeg Karamarko vodi protiv Josipa Manolića, a sve je počelo kada je hrvatski broj jedan objavio da je šef HDZ-a bio Udbin doušnik.

Bivši predsjednik pokušat će pomoći Karamarku da se obrani od optužbi koje je Manolić vrlo samouvjereno iznio na njegov račun i još uvijek stoji iza svega što je rekao o Karamarkovoj 'karijeri' u Udbi.

No, ovaj savezi dojučerašnjih ljutih neprijatelja mogao bi obojici donijeti više štete nego koristi. Josipović je jako nepopularan među HDZ-ovcima, koji Karamarku sigurno neće progledati kroz prste zbog suradnje s bivšom SDP-ovom uzdanicom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Josipoviću suradnja s desnicom sigurno neće donijeti ništa dobroga među lijevim biračkim tijelom, ali čini se da Josipović za to ne mari – u igri za svjedočenje da je Karamarko čist k'o suza i da s Udbom nema nikakve veze Josipović bi mogao naplatiti mjestom u HDZ-ovoj Vladi ili možda Saboru. 

Josipović je siguran da HDZ pobjeđuje na izborima i ovim potezom želi si osigurati jednu od fotelja. Koju je poziciju Josipović 'zapikirao' pročitajte u novom Expressu, kao i kakve šanse Josipović, Mirela Holy, Milan Bandić i Živi zid imaju na izborima, te s kim će jurišati na Sabor i vladu.

Otkrivamo i kako je Gordan Maras, baobab hrvatske samopromidžbe, izgorio. Politički 'diše na škrge', do kraja mandata živjet će na aparatima, ali ga nema u nikakvim kombinacijama za buduću vladu Zorana Milanovića ako pobjedi na izborima. Maras je postao nepoželjan igrač u politici – nanizao je previše neuspjeha, neispunjenih i lažnih obećanja i sve je veći teret lijevoj koaliciji.

U Expressu prikazujemo i raskol struja na Kaptolu - dio svećenika, koje reprezentira dubrovački biskup, sklon je nešto većem otvaranju Crkve prema modernim trendovima, kakve zagovara papa Franjo, dok veći dio svećenstva ne podržava eksperimente i čeka da nevolja prođe. O novim biskupima odlučivat će predsjednik HBK Želimir Puljić, papinski nuncij, a na kraju i sam Papa.

U Expressu je i dojmljiva reportaža iz Jastrebarskoga, grada u kojem su strani diplomati godinama s hrvatskim predsjednikom dolazili na berbu grožđa, a onda je tu lijepu tradiciju ukinula Kolinda Grabar Kitarović. "Zašto si nas ostavila?", zavapili su vinari, a u Expressu pročitajte kakvu poruku predsjednica šalje odustajanjem od ove tradicije, koja ima i svoju političku težinu.

Otkrivamo i kako na tuđoj nesreći profitira crno tržište kanabisa, biljke čiji proizvodi navodno mogu riješiti neke probleme koje klasična medicina ne može. Razgovarali smo sa stručnjacima kako bismo doznali može li legalizacija kanabisa u medicinske svrhe promijeniti ovu naopaku situaciju. 

Za novi broj Expressa pišu i govore: Ivana Simić Bodrožić, Edo Popović, Renato Baretić, Tomislav Klauški, Tea Kvarantan Soldatić, Miroslav Lilić...

>>>Više čitajte u novom Expressu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS