Obavijesti

News

Komentari 128

'Kockate se s budućnosti, vi provodite orbanizaciju zemlje'

'Kockate se s budućnosti, vi provodite orbanizaciju zemlje'
3

U Hrvatsku je to došlo s Tomislavom Karamarkom, a nakon njega to o jača. Šlag na tortu dala je naša predsjednica koja je u intervjuu Kleine Zeitungu zvučala kao Orban, kazala je Mrak Taritaš...

VIDEO

IDS i Glas prozvali su u utorak Vladu i zastupnike HDZ-a u Europskom parlamentu za "orbanizaciju Hrvatske" zbog glasovanja protiv rezolucije o Mađarskoj.

"Nitko nema pravo kockati se s budućnošću naše zemlje, a to se dogodilo prošlog tjedna kada su hrvatski europarlamentarci, zastupnici desnog centra, glasovali protiv rezolucije kojom se tražilo oštro kažnjavanje Mađarske zbog kršenja vrijednosti liberalne demokracije na kojima počiva EU",  kazala je predsjednica Glasa Anka Mrak-Taritaš na konferenciji za novinare pod nazivom "Kraj mita o europskom HDZ-u".

Mrak Taritaš smatra da je hrvatska Vlada time pokazala službeni stav i jasan smjer kuda vode Hrvatsku, okrenula leđa modernoj Europi i stala uz diktatora. "Hrvatska je odlučila preuzeti mađarski i poljski scenarij, a to za Hrvatsku znači srljanje u propast", ustvrdila je.

Upozorila je da će napuštanje europskih vrijednosti dovesti do dodatne izolacije Hrvatske, dodatnog smanjenja neovisnosti pravosuđa i obrazovnog sustava, te gušenje medijskih sloboda.

"U Hrvatsku je to došlo s Tomislavom Karamarkom, a nakon njega to samo jača. Šlag na tortu dala je naša predsjednica koja je u intervjuu Kleine Zeitungu zvučala kao Orban", kazala je Mrak Taritaš u Saboru.

"Ovo je trenutak u kojem treba riječi dosta", zaključila je Mrak Taritaš, napomenuvši kako se u trenutku glasovanja u Europskom parlamentu osjećala posramljeno i nelagodno.

Glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza naglasio je da će IDS i Glas biti čvrsta protuteža svim daljnjim pokušajima radikalizacije hrvatskog društva, a s druge strane čvrsti jamac da se civilizacijski standardi u Hrvatskoj ne srozavaju.

Pozvao je sve progresivne snage u hrvatskom društvu, politici, medijima, civilnom društvu da dignu glas i bore se za pravnu državu, neovisno pravosuđe, slobodu medija, slobodnu znanost i obrazovanje, "slobodu u punom smislu riječi".

"IDS i Glas su sve ono protiv čega se bori radikalna desnica, te nisu niti hoće kapitulirati pred radikalnom desnicom", kazao je Sponza istaknuvši da su IDS i Glas ostale jedine liberalne oporbene stranke u Hrvatskom saboru.

Na novinarski upit je li srušen mit i o europskom IDS-u s obzirom na aferu Ivana Jakovčića oko Uljanika Sponza je kazao kako on više neće biti kandidat za Europski parlament te je pozvao DORH i USKOK da ispitaju sve vezano za Uljanik.

Sponza i Mrak Taritaš komentirali su i najavljenu mirovinsku reformu ocijenivši da to nije reforma i da će jedino rezultirati strahom građana i masovnim odlascima u mirovine.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...