Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kod 70-godišnjaka našli šest pušaka i 1600 komada streljiva

Uz dvije lovačke dvocijevne puške, pronađene su dvije automatske puške M 70 ili kalašnjikovi, jedna poluautomatska puška PAP i jedna snajperska puška M 76

Pretragom stana i drugih prostorija koje koristi 70-godišnjak s područja Novog Vinodolskog, koji je ranije prijavljen policiji zbog prijetnji 43-godišnjaku, pronađeno je šest pušaka, među kojima četiri vojne te 1600 komada streljiva, izvijestila je u srijedu primorsko-goranska policija.

Kako je kazao voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Vlado Kovalčik, 70-godišnjaka je zbog prijetnje policiji prijavio 43-godišnjak. Kovalčik nije želio specificirati o kakvoj se prijetnji radi, ali je naveo da je Državno odvjetništvo ocijenilo da je ta prijetnja ozbiljna te da se pronađenim oružjem 70-godišnjak mogao pri tome koristiti.

Uz dvije lovačke dvocijevne puške, pronađene su dvije automatske puške M 70 ili kalašnjikovi, jedna poluautomatska puška PAP i jedna snajperska puška M 76. Oružje i streljivo bili su djelomično sakriveni u prerađenim vatrogasnom uređaju i spremniku za plin dušik, kazao je Kovalčik.

Policija je najavila da će 70-godišnjaka prijaviti za prijetnju i nezakonito držanje oružja te pozvala sve koji imaju nedozvoljeno oružje da ga bez bojazni anonimno prijave policiji koja će ga preuzeti bez sankcija.

Foto:Ilustracija

 

Komentari (7)
  • pa da se nađe kad će ići osnoti novu vojnu krajinu...

    3. 7. 2019,   13:50
  • Lik se osjeća ugroženo

    3. 7. 2019,   16:03
  • Pored toliko šuma i šumaraka .tip još uvijek drži vojno oružje u stanu ???

    3. 7. 2019,   13:39