Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kod prijelaza Bajakovo kolona teretnih vozila dva kilometra

Nekoliko je izvanrednih situacija i ograničenja na autocestama: prometna nesreća je na autocesti A1 između čvora Bosiljevo I i čvora Novigrad u smjeru Zagreba

Na većini cesta promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, uz uglavnom povoljne uvjete za vožnju. Na dionicama gdje su u tijeku radovi, moguće su povremene smetnje i zastoji, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK) te upozorio na kolonu teretnih vozila dugu dva kilometra na autocesti A3 kraj graničnog prijelaza Bajakovo. 

Iz HAK-a pozivaju vozače da brzinu i način vožnje prilagode trenutačnim uvjetima na cesti i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

Nekoliko je izvanrednih situacija i ograničenja na autocestama: prometna nesreća je na autocesti A1 između čvora Bosiljevo I i čvora Novigrad u smjeru Zagreba (nalet vozila na srnu). Nema prekida prometa.

Kolona je teretnih vozila na autocesti A3 kraj graničnog prijelaza Bajakovo. Kolona vozila proteže se oko dva kilometra pa iz HAK-a mole korisnike za strpljenje. 

Teretno vozilo je u kvaru na autocesti A3 između čvora Okučani i čvora Nova Gradiška u smjeru Lipovca, vozilo je na zaustavnom traku. 

Za sav promet, zatvorene su ceste: DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz privremenu prometnu signalizaciju), DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac, DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko, DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda), DC75 u Funtani i u Novigradu, DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti zbog oštećenja, LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

Na Graničnom prijelazu Gunja- Brčko zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Tema: Hrvatska

Komentari (4)
  • I? Pa što ako je kolona 2 km. na Bajakovu, pa na Bregani je skoro svaki ponedjeljak kolona kamiona oko 3-4 pa i više kilometara i nikom ništa.

    15. 3. 2019,   08:53
  • Kad postanete civilizirani i uđete u EU nećete trebati javljati kako patite čekajući. A, ući ćete nikad.

    18. 3. 2019,   13:49
  • Uh kaj je smeca pored autoputa. Sramota.

    15. 3. 2019,   08:41