Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kod spomenika HVO-a u Žepču netko zapalio hrvatsku zastavu

O izgredu su priopćili iz mjesne zajednice Selišta u kojemu se navodi da je zastava zapaljena na spomen obilježju poginulih pripadnika HVO Selište Žepče te je zatražena istraga i privođenje počinitelja

Nepoznati počinitelji zapalili su hrvatsku zastavu postavljenu uz spomen obilježje poginulim braniteljima Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) nedaleko Žepča u središnjoj Bosni, izvijestili su u nedjelju tiskani mediji u Mostaru.

O izgredu su priopćili iz mjesne zajednice Selišta u kojemu se navodi da je zastava zapaljena na spomen obilježju poginulih pripadnika HVO Selište Žepče te je zatražena istraga i privođenje počinitelja.

- Napad na spomen obilježje nije samo napad na one koji su položili svoje živote za slobodu i obranu svojih domova, nego i napad na sve domoljube koji vole svoju grudu i državu u kojoj žive, navodi se u priopćenju iz Mjesne zajednice Selišta kod Žepča.

Pri tome su izrazili razočaranje i uvrijeđenost postupkom onih kojima smeta zastava hrvatskog naroda kao konstitutivnog naroda BiH. Poručili su  da ovakvi postupci samo jačaju Hrvate i daju dodatnu snagu za izgradnju društva ravnopravnih naroda.

Komentari (129)
  • BIH je umjetna tvorevina koja ce se kad tad raspasti jer se temelji na nerealnim ocekivanjima. Nedavnim posjetom nase delegacije iz Brisela Sarajevu bilo je govora o svim problemima BIH a najveci smo prepoznali u novinarskoj i TV cenzuri

    26. 8. 2018,   12:24
  • Talibanska posla! Zašto BiH nema zastavu s obilježjima sva tri naroda budući se radi o zajedničkoj državi. To se pitam!!

    26. 8. 2018,   12:42
  • Ovako počinju ratovi

    26. 8. 2018,   12:24