Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kod Starog Petrovog sela iz tračnica je iskočilo 12 vagona

None Foto: Franjo Lepan 8

Na 260. kilometru željeničke pruge Zagreb-Tovarnik iz tračnica je iskočilo 12 od ukupno 37 praznih teretnih vagona vlaka. Ozlijeđenih nema. U tijeku je očevid

Teretni vlak na relaciji Tovarnik-Zagreb, koji je vukao prazne željezničke vagone u Kutinu, iskočio je u četvrtak oko 3.30 sati iz tračnica, 200-tinjak metara prije ulaska u Željezničku postaju Staro Petrovo Selo. Iz kompozicije, koja je imala 37 vagona, nešto manje od polovice je izletjelo iz tračnica, točnije 12 vagona koji su završili preko dva kolosijeka. Dio vagona se prevrnuo, a većina je završila u kamenom nasipu pruge. Osim štete na vagonima štetu su pretrpjeli i signalni uređaju uz prugu. 

Na svu sreću u ovoj željezničkoj nesreći nije bilo ozlijeđenih. Na mjesto nesreće odmah su izašli povjerenstvo HŽ-a i policija koji su započeli očevid koji bi kada bude okončan trebao dati odgovor zbog čega je došlo do iskakanja vlaka. 

Neslužbeno doznajemo da se teretni vlak u trenutku nesreće kretao brzinom oko 80 kilometara na sat i da je razlog ovoj nesreći kvar na podvozju jednog od vagona. Slična nesreća u kojoj je također došlo do iskakanja teretnih vagona iz kolosijeka dogodila se između Dragalića i Nove Gradiške, nekoliko kilometara zapadnije 15. studenog prošle godine. Tada su vagoni bili natovareni umjetnim gnojivom. 

Unatoč nesreći željeznički promet nije prekidan već je preusmjeren na sporedni kolosijek željezničke postaje, pa su iz HŽ-a upozorili na moguća kašnjenja u putničkom prometu.  

Komentari (48)
  • Isplativije je te vagone ostaviti tu gdje jesu i od njih napraviti smještaj za beskućnike (ŽIVIO HŽ) !

    18. 10. 2012,   08:55
  • piše se Staro Petrovo Selo (sve velikim ) al ugl

    18. 10. 2012,   10:09
  • Umjesto nagibnih imamo skakutajuće vagone... Malo-malo pa poskoče;-)) Hop!

    18. 10. 2012,   09:23