Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kohorst: 'Ne treba sprječavati novinare da govore istinu'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Komentirajući prosvjed protiv cenzure, Kohorst je izjavio kako SAD podržava slobodu govora te da se nada da su novinari slobodni pisati članke koji su istiniti i informativni

Veleposlanik SAD-a W. Robert Kohorst u četvrtak je rekao kako se novinare ne bi trebalo sprječavati da govore istinu, ali da isto tako oni moraju biti odgovorni za ono što kažu, dok je o nabavci borbenih aviona F16 rekao da će SAD podržati odluku hrvatske Vlade.

Upitan da komentira novinarski prosvjed protiv cenzure, Kohorst je rekao da Sjedinjene Američke Države smatraju da nema ništa važnije od slobode medija.

- SAD podržava slobodu govora te se nadamo da su novinari slobodni pisati članke koji su istiniti i informativni - rekao je Kohorst na regionalnoj konferenciji o obilježavanju prestižnog Fulbright programa obrazovne razmjene.

POSJETIO SPLIT Američki veleposlanik: Trebate privući kapital iz SAD-a u RH

Objasnio je da ne zna mnogo o specifičnim detaljima prosvjeda, ali da smatra da u Hrvatskoj postoji sloboda medija.

- Mislim da ne treba pokretati tužbe koje nisu prikladne i novinare se ne bi trebalo sprječavati da govore istinu, ali oni moraju biti odgovorni za ono što kažu. Nadam se da može postojati ravnoteža između slobode govora i govorenja istine - ustvrdio je Kohorst.

ZRAKOPLOVI F-16 Kohorst o avionima: SAD čeka da Vlada RH donese odluku

Upitan je li SAD spreman izravno pregovarati s Hrvatskom oko F16 borbenih aviona, kazao je da će u potpunosti podržati hrvatsku odluku.

- Nemamo stav o tome kakva bi ta odluka trebala biti. Čekamo da se Vlada razjasni i sretni smo što im možemo biti podrška. S Hrvatskom smo dobri vojni saveznici, Hrvatska je uz nas i želimo je podržati - zaključio je Kohorst. 

Komentari (9)
  • eto, pogodio si u sridu, a sto kad lazu? kad pustaju "plinove" zvane fake-news. pa pobogu bar vi ameri znate koliko je "novinarske istine" a koliko istine u piskaranju........nisu svete krave i za neistinu trebaju odgovarati kao i ostali gradjani. da su iskreni protestirali bi protiv nakaradnong pravosudja a ne za svoju guzicu i drzavne subvencije....

    7. 3. 2019,   10:50
  • pitanje je koju istinu....onakovu kakovu vi nama servirate...što tražite u tuđim zemljama imate ameriku i uređujte si ju kako hoćete...a pustite druge narode da riješe svoje probleme sami...

    8. 3. 2019,   06:30
  • Samo kaj naši novinari lažu i šire dezinformacije te ih treba tužiti

    7. 3. 2019,   11:46