Obavijesti

News

Komentari 5

Koja je najbolja? U Požegi se kušalo 28 vrsta slasnih sarmi...

Koja je najbolja? U Požegi se kušalo 28 vrsta slasnih sarmi...
1

Na ovogodišnjoj 6. sarmijadi u Požegi sudjelovali su natjecatelji iz četiri Slavonske županije, a za naslov najbolje sarme ocjenjivačkom sudu je na kušanje ponuđeno 28 vrsta sarme.

VIDEO

Sarma, kraljica Slavonskog stola, zamirisalo je u nedjelju cijelim Hotelom Grgin dol u Požegi. Na ovogodišnjoj 6. sarmijadi koju organiziraju Tjednik Kronika Požeško slavonska i Udruga požeški čuvari baštine sudjelovali su natjecatelji iz četiri Slavonske županije, a za naslov najbolje sarme ocjenjivačkom sudu je na kušanje ponuđeno 28 vrsta sarme. 

Požega:  U Hotelu Grgin dol održana gastro manifestacija 6. Sarmijada

Bilo ih je svakakvih, od onih ljutih, masnih i slasnih do vegetarijanskih, posnih sa kiselim i slatkim kupusom, u vinovoj lozi u listu raštike. Svakome po volji. Svaka je na svoj način mamila okusom. 

Požega:  U Hotelu Grgin dol održana gastro manifestacija 6. Sarmijada

- Žiri iz godine u godine u godinu ima sve teži posao, jer su sarme sve bolje, tako da razmišljamo u što skorije vrijeme sarmu brendirati kako nezaobilazno Slavonsko jelo, kako nam i nju ne bi poput nekih drugih slavonskih delicija uzeli – rekao je Vladimir Prpotić, organizator ove gastro manifestacije koja je okupila veliki broj natjecatelja, a i ljubitelja ove kulinarske poslastice. 

Požega:  U Hotelu Grgin dol održana gastro manifestacija 6. Sarmijada

Osim sarmi ocjenjivan je i najljepše uređen stol, te najbolje priča o sarmi. Najbolju sarmu je pripremio OPG Željka Turalije iz Veliškovaca, dok je nabolju priču o spravljanju sarme ispričala Željka Maričić, tajnica KUD-a Kolo iz Vukovara. 

Požega:  U Hotelu Grgin dol održana gastro manifestacija 6. Sarmijada

- Sarma je tradicionalni recept u našoj obitelji, još od naše pra pra bake. Ona mora biti ljuta, ako nije onda nije po našem receptu koji je nastao tako da dvije jetrve u kući nisu divanile, bile su posvađane. Njih su dvije zajedno kuhale sarmu, jedna stavi ljute paprike, a ne kaže ovoj drugoj, pa i druga stavi ljutu papriku, tako su i solile, a da jednoj drugoj nisu govorile. Sarma se kod nas kuha kao kada dugačku supu pravite, stavi se ujutro pa kuha do navečer, točnije do ručka jer se rano ustanemo i pristavimo sarmu. Za dobru sarmu mora biti kiseli domaći kupus, sami ga gacamo, malo moja prija, pa malo ja, svinjsko meso od naših svinja koje smo spremili za vrijeme svinjokolje, u u nju obavezno ide kobasica, pa je sarma fina i crvena, jer kod nas u Srijemu kažu da kupus voli masno – ispričala je Željka Maričić. 

Požega:  U Hotelu Grgin dol održana gastro manifestacija 6. Sarmijada

Sarmijadu su podržali Grad Požega i Požeško slavonska županija, pridružujući se ideji da sarmu treba brendirati kao slavonsko jelo. 

- Ovih se dana stalno priča o bolesnim kravama iz Poljske i kako ne mogu jesti Kebab, pa neka jedu sarmu i problem je riješen – rekao je Alozije Tomašević, župan Požeško slavonske županije prilikom uručivanja nagrada najboljima u pojedinim kategorijama.

Požega:  U Hotelu Grgin dol održana gastro manifestacija 6. Sarmijada
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa