Obavijesti

News

Komentari 112

'Koji k… glumiš frajera? Uči i igraj nogomet i ne seri više...'

'Koji k… glumiš frajera? Uči i igraj nogomet i ne seri više...'
1

Sud u Jastrebarskom je nedavno donio presudu protiv oca koji je sinu poslao poruku u kojoj ga je divljački izvrijeđao i prijetio šamarom. Zaključeno je da se radi o obiteljskom nasilju

VIDEO

Početkom ožujka prošle godine otac je svom 15- godišnjem sinu koji je odlučio odustati od igranja nogometa u jednom zagrebačkom klubu poslao ovu poruku: “Koji k…. glumiš frajera. Uči i igraj nogomet i ne seri više. Samo pi…ce imaju takve argumente. Amen. Slijedi hrvatska šamarčina da se osvijestiš, veličino. Pi…, sve mu smeta, razmisli ako imaš čime. Bljak”.

Dječakova majka, koja je razvedena od oca, i s kojom sin živi vidjevši poruke prijavila je bivšeg muža Centru za socijalnu skrb, piše telegram.hr  Centar je pak poruku proslijedio policiji, da bi na kraju Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici zaključilo kako se radi o obiteljskom nasilju. Zbog toga je protiv 47-godišnjeg oca pokrenut prekršajni postupak. Sud je ocijenio da se radi o vrijeđanju djeteta koje Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji sankcionira.

'Svatko kao roditelj može pogriješiti'

Otac, inače inženjer u MORH-u, na sudu je priznao što je napravio i pokušao se opravdati riječima 'da je siguran da je to bilo neprimjereno i da je to napravio u afektu. Inače, kazao je, ima dobar odnos sa djecom, ali da svatko kao roditelj može pogriješiti.

Dječak je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne svjedoči protiv oca. Inače, za ovo obiteljsko nasilje može se izreći novčana kazna od najmanje sedam tisuća kuna ili kazna zatvora od najmanje 45 dana. U ovom slučaju čovjek će morati platiti samo 4.500 kuna. Sud je uzeo u obzir što je izrazio žaljenje zbog svog postupka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.