Obavijesti

News

Komentari 4

'Startupi su rizik, ali Google i Microsoft su jednako počeli'

'Startupi su rizik, ali Google i Microsoft su jednako počeli'
3

U emisiji '60 minuta s Tihomirom Ladišićem' u četvrtak su govorili ministar Gordan Maras, Vibor Cipan, autor Wall of Tweetsa, te IT poduzetnik Ivo Spigel

VIDEO

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, Vibor Cipan, autor Wall of Tweetsa kojeg u predsjedničkoj debati koriste Barack Obama i Mitt Romney, te Ivo Spigel, autor i voditelj projekata u IT start up poduzetništvu u emisiji "60 minuta s Tihomirom Ladišićem" komentirali su najuspješnije hrvatske projekte te mlade poduzetnike. Ministar Maras rekao je kako se Vlada uključila u startup projekte te prepoznaju polako važnost tog segmenta.

- Posebno ćemo narednih godina na to obraćati više pozornosti. Prošlogodišnji rezultati te industrije govore da se u takvo nešto treba ulagati, a to govori i činjenica da gospodarstvo pada, a IT industrija raste. Podupirat ćemo to - rekao je Maras. Cipan je komentirao kako je njegova tvrtka dobila priliku da sudjeluje na prvoj predsjedničkoj debati u SAD-u, a kroz njihov Wall of Tweets prošlo je više od 10 milijuna tweetova.

- University of Denver je bio organizator debate, a nazvali su središnjicu Twittera, koja je preporučila nas. Poslali su nam mail, koji sigurno svatko želi vidjeti. Napisali su kako smo mi najbolji te samo s nama žele surađivati. Nakon takvog maila osjećaš se ponosno - rekao je Cipan.

Ivo Spigel komentirao je kako su prošlog tjedna organizirali "Geeks On A Plane", na čemu može zahvaliti i ministru Marasu.

- U tom smislu moram reći da smo naišli na pravu podršku hrvatskih institucija. Od samih prvih dana su nas podržali, a GOAP se u Hrvatskoj organizirao po prvi put. Na događaju je bilo preko 300 sudionika, što je za nas pravi uspjeh. Uspostavili smo most između Hrvatske i Silicijske doline kakav do sada nije postojao - rekao je. 

Uspostavili smo most između Hrvatske i Silicijske doline

Ministar Maras je komentirao i kako će za buduće projekte biti grupa kriterija, a sljedeće godine će Vlada promijeniti i pristup natječajima za IT projekte. Kaže kako će se ocjenjivati projekti i postojat će granica bodova koji će se morati ostvariti da bi se poticaji dobili. Ministar je komentirao i kako će se sigurno uskoro organizirati ponovno VladaUP te je rekao kako je Vladin tim za odnose s javnošću napravio određeni iskorak što se tog područja tiče. Kaže kako su im neki zamjerali za komunikaciju na društvenim mrežama, jer na to nisu naučeni. 

Spigel je na kraju emisije podsjetio kako mnogi zaboravljaju da je i Microsoft bio startup, kao i Google te sve kompanije koje su danas dosegle globalne razmjere. Ističe kako startupi imaju veliki potencijal, ali su i rizik, jer statistički ih većina propada. Ističe kako i Europa ima potencijal da jednog dana izrodi globalne gigante, kao što je npr. Skype.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.