Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kolakušić protiv von der Leyen: 'To je apsolutno neprihvatljivo'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Imamo Njemačku koja ima 20 predstavnika, što je u suprotnosti s jednakošću i predstavlja supremaciju i sada, još bismo trebali izabrati predsjednika Europske komisije iz Njemačke, rekao je Kolakušić

U raspravi prije glasovanja o izboru Ursule von der Leyen za predsjednicu Europske komisije, europarlamentarac Mislav Kolakušić je govorio o ravnopravnosti velikih i malih, pa je rekao da je od 130 predstavnika u Europskom parlamentu, 20 predsjedničkih i potpredsjedničkih mjesta pripalo Njemačkoj, a Hrvatskoj i Sloveniji - nula, prenosi N1.

Election of EU Commission President NEIZVJESNO U STRASBOURGU Nikad napetiji izbori za šefa EU komisije. Ima li Leyen podršku?

Kaže i da je povrijeđena vladavina prava jer poslovnik Europskog parlamenta zahtijeva da ta mjesta budu raspoređena temeljem geografske pripadnosti te je istaknuo da je to nedopustivo. 

- Imamo Njemačku koja ima 20 predstavnika, što je u suprotnosti s jednakošću i predstavlja supremaciju i sada, još bismo trebali izabrati predsjednika Europske komisije iz Njemačke. To je apsolutno neprihvatljivo - rekao je i dodao da to nije Europa jednakosti. 

Komentari (35)
  • Na stranu sada kakav je Kolakušić političar i kakva je Hrvatska politika, jer tu, i takvu politiku u suštini kroji Njemačka. Tako da sve što je čovjek rekao je prava istina. Pitanje je samo da li većina to ne može ili ne želi razumijeti. Njemačka je ekonomska velesila i prva ekonomija EU. Pitajte se zašto? Tko upravlja i našim bankama i medijima, samim time i ključnim državnim kompanijama? I to ne samo u RH već u gotovo svim novim članicama EU. Pitajte se zašto Njemački državni fondovi mogu biti većinski vlasnici njihovih brodogradilišta, autoindustrije, največih luka i aerodroma, gotovo svih ključnih resora u njihovom gospodarstvu. Dok se RH ne dozvoljava niti manjinski udio u jednom Uljaniku, 3. Maju, Agrokoru već se sve vodi u stečaj i na taj način se 1. uništava konkurencija, 2. osiguravaju jeftiniji resursi i sirovine. 3. osigurava kvalitetna i educirana radna snaga za njihove potrebe. Njemačka slobodno trguje Rusijom, dok se druge članice stalno proziva zbog navodnog kršenja sankcija. EU nije napravljena da bi obogatila jednu Hrvatsku, Sloveniju, ili bilo koju novu članicu EU. već da bi osigurala gosp. rast Njemačkoj i ostalim vodećim članicama EU. Oni koji ne vjeruju u ove tvrdnje neka slobodno prolistaju sve moguće ozbiljne medije u cijeloj Istočnoj Europi i neka pokušaju naći barem 1 kritiku ili prozivku za Njemačku politiku ili riječ protiv Njemačkog interes.

    16. 7. 2019,   14:44
  • Barem netko ima hrabrosti reći da je Europa .,.Njemačka,Francuska i Italija sve ostalo su njihove sluge i kanta za smeće.Bravo

    16. 7. 2019,   13:53
  • Konačno da se čuje konkretan i razuman, čvrst glas iz Hrvatske! HRABRO, Mislave!

    16. 7. 2019,   19:31