Obavijesti

News

Komentari 7

Kolakušić: 'Svaku odgodu na sudu potpuno treba istražiti...'

Kolakušić: 'Svaku odgodu na sudu potpuno treba istražiti...'
1

Trebamo uvesti da se, kad je u pitanju zloupotreba procesnih ovlaštenja, radi o kaznenom djelu, jer se želi uništiti pravosudni sustav. Time se treba baviti policija, USKOK, rekao je Kolakušić

VIDEO

Mislav Kolakušić, sudac Trgovačkog suda, gostovao je u emisiji Novi dan televizije N1 i komentirao stanje u hrvatskom pravosuđu i slučaj Daruvarac. 

Istaknuo je da je zloupotreba procesnih ovlaštenja jedan od uzroka katastrofalnih stanja u pravosuđu. 

- U parničnom postupku odugovlačenje iznimno pogoduje i jednoj i drugoj strani. U kaznenim postupcima možete time štićeniku osigurati da izađe iz zatvora. Na državi i sustavu je da to spriječi. To je moguće spriječiti vrlo brzo, svaku odgodu je trebalo u potpunosti istražiti i spriječiti malverzacije - rekao je Kolakušić. 

Dodaje kako nema inspekcije koja bi to išla istraživati. 

- Trebamo uvesti da se, kad je u pitanju zloupotreba procesnih ovlaštenja, radi o kaznenom djelu, jer se želi uništiti pravosudni sustav. Time se treba baviti policija, USKOK. Ruši se pravni sustav države manipulacijom tih postupaka. Sad se događa da se građani samoorganiziraju, a to je sumrak pravne države - objasnio je. 

Dotaknuo se i slučaj Sanadera koji je, nakon što je poslao poruku da ne može doći na suđenje zbog crijevne viroze, ono odgođeno. 

- Policija to treba utvrditi, skupa s posebnim timom medicinskih stručnjaka. To se mora ispitati i vidjeti ako ima osnove, ima. Oni koji su sudjelovali u malverzaciji procesa, mora se to ispitati, kazne se zatvorom na 4, 5 godina i to se vrlo brzo riješi - rekao je i dodao da se razlozi odgode ne provjeravaju. 

Na pitanje kako popraviti propuste u pravosuđu, istaknuo je: 

- To je put koji, ako se radi na ovaj način, može trajati nekoliko tisuća godina, a mogli smo prepisati austrijske i njemačke propise. Cijelo vrijeme pojedinci pričaju prilagodba našem sustavu. Koji su to naše posebnosti da moramo nešto prilagođavati našem sustavu? To su izmišljotine da se donesu zakoni koji pogoduju pojedincima - tvrdi Kolakušić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa