Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kolakušić: Za ove izbor jedini imamo legitimitet građana...

Sudac Kolakušić kazao je kako oni koji ne izađu na izbore neće imati pravo više ništa govoriti ništa te da će biti sudionici u korupciji, nestajanju naše imovine, rasprodaji poljoprivrednih zemljišta.

Mislav Kolakušić predao je listu za europske izbore, a budući da je kao za svoju listu trebao prikupiti potpise birača poručio je: 

- Mi smo predali potpise 20.576 građana i sukladno tome imamo jedini legitimitet građana da nastupimo na ovim izborima - ustvrdio je Kolakušić kojem smatra što će na izbore moći izaći 40 stranaka koje nisu morale skupiti ni jedan potpis. To je kaže "nakaradni cirkus". 

- Dok se ne promijeni izborni sustav i dok nećemo imati da svaka stranka mora skupiti potpise mi demokraciju nećemo imati. Građani moraju shvatiti da sve ovisi o njima. Onaj tko ne izađe na ove izbore neće imati nikakvo pravo više govoriti ništa. On je sudionik u korupciji, nestajanju naše imovine, rasprodaje poljoprivrednih zemljišta, u odlasku naših voda, svega. Ne izlaskom na izbore dajete im pravo da njihov glas vrijedi dvostruko, trostruko ili peterostruko. Poruka građanima je, izađite, to je vaša dužnost, ne možete se praviti da se politika vas ne tiče - poručio je. 

Kolakušić podsjeća da je politika ta koja kroji zakone koji utječu na život svih.

Zagreb: Mislav Kolakušić predao kandidacijske liste za Eu izbore | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

- Vi morate odrediti tko će na ovim izborima predvoditi promjene i dati mu mandat. Ovo su najvažniji izbori koji će pokazati žele li građani promjene ili žele da sve ostane isto - kazao je Kolakušić. 

Na pitanje je li se trebao kandidirati budući da je aktivni sudac, odgovorio je kako je zakon o izborima za Europski parlament jedan od rijetkih zakona koji je usklađen s europskom praksom te koji propisuje da će mu mandat suca prestati kad bude izabran na dužnost zastupnika u EP. Na prigovore kako se može kao sudac baviti politikom Kolakušić je uzvratio: 

- Mi imao samo dva dokazana političara u pravosuđu. To je gospodin Turudić koji je bio pomoćnik ministra pravosuđa u vladi HDZ-a i gospodin Sessa koji je bio u konzularnom odjelu u Australiji. To su jedina dva političara jer su obnašali dužnosti. Sloboda govora je sloboda svakog od nas - zaključio je Kolakušić. 

Komentari (5)
  • Šteta što se gospodin Kolakušić namjerava kandidirati za Europski parlament. Mislim da bi ovdje bio prijeko potrebniji i mogao bi više dati za dobrobit građana, nego li u EU. Ali veliki su novci u pitanju, naravno ako prođe.

    9. 4. 2019,   17:25
  • U svakom slučaju ljudi trebaju izaći na izbore i jedino tako možemo riješiti situaciju da nam BiH, pokojnici i maloljetnici biraju vlast. I sam zakon o referendumu treba se promijeniti i zakon o izborima isto tako, samo treba dodati stavku da su svi dužni izaći na izbore (referendum) a ako ne izađu platit će visoku novčanu kaznu. Broj potpisa za referendum ne treba biti veći od 100000 (za prvog fikusa države treba manje od toga prikupiti), to se mora prikupiti u tri tjedna, nepravilnosti u potpisima nosi kaznenu odgovornost za organizaciju koja skuplja potpise pa i moguću zatvorsku kaznu. Svi su podložni referendumskom odlučivanju građanstva od Sudstva Javnih dužnosnika do predsjednika države i predsjednika vlade kao i predsjednika parlamenta dakle svi bez iznimke odgovaraju narodu!

    9. 4. 2019,   17:06
  • Vi, pa ZZ. Inace smo adio

    9. 4. 2019,   16:37