Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kolaps u Sarajevu: Ne plaćaju račune, tramvaji nemaju struje

None Foto: Marko Perić/24sata

Elektroprivreda BiH isključila je struju GRAS-u zbog neplaćenih računa. Građani podržavaju odluku, ali kažu da se loše vođenje firme prelama preko njihovih leđa

GRAS-ovi tramvaji i trolejbusi u Sarajevu prestali su s radom u ponedjeljak jer im je Elektroprivreda Bosne i Hercegovine isključila struju zbog dugovanja, prenosi agencija Anadolija.

Promet u gradu je u kolapsu, a trenutačno od javnog prijevoza voze samo GRAS-ovi autobusi. Građani su bijesni na Upravu GRAS-a i smatraju kako samo oni ispaštaju zbog loše uprave firme.

'Tko osim građana ispašta?'

- Ovo je samo na štetu građana i ništa više. Ko' drugi osim građana ispašta? Direktori se vozaju u autima, a mi ćemo pješice - rekla je Jasminka Bebić.

Alen Vejzagić kazao je kako podržava Elektroprivredu BiH, jer, kako je objasio, “BiH više nije komunistička država već kapitalistička zemlja, gdje svi trebaju plaćati svoje račune“. 

- Mislim da je ovo čisto GRAS-ova neodgovornost i građani ispaštaju zbog nemara GRAS-ovih direktora i u prošlosti, a evo i danas - poručio je on.

Lejla Hodžić smatra kako je Elektroprivreda donijela pravu odluku ali nažalost, na štetu građana. Ona kaže da nevrijeme čini stvari sve gorim, jer i bez javnog prijevoza djeca ipak moraju ići u škole, studenti na fakultete, a građani na posao.

'Što je s mjesečnim kartama? Sada nam ništa ne vrijede'

- Taksi usluge su jako skupe. Bojim se da se ne desi ono što nam desilo prošle godine, a to je da nam nitko neće omogućiti povrat novca od taksi službenika, kada su građani potrošili enormne sume. Isti je slučaj i s mjesečnim kartama. Svi traže da ih kupujemo, a sada nam ništa ne vrijede - zaključila je Lejla.

Komentari (12)
  • Ovo mi je veliko iznenađenje.. Postoji li u Bosni itko tko nešto plaća ????

    30. 9. 2013,   14:55
  • Kolaps u Sarajevu..SAMO u Sarajevu ??

    30. 9. 2013,   14:53
  • Kvazi država bila i ostala, neće više ni svijet da ju financira...Do kraja godine će se raspasti BIH kao kula od karata...

    30. 9. 2013,   14:40