Obavijesti

News

Komentari 60

Kolar: S ovim vođenjem SDP-a mi ćemo jednostavno nestati

Kolar: S ovim vođenjem SDP-a mi ćemo jednostavno nestati
5

SDP-ov župan Željko Kolar rekao je u emisiji Otvoreno da Bernardić mora odstupiti s čela stranke, a s njime su se složili i bivši predsjednik Ivo Josipoviće te novinar 24sata Boris Rašeta

VIDEO

S ovakvim vođenjem stranke i situacijom u stranci, mi ćemo jednostavno nestati i nećemo biti ozbiljan politički faktor, a to ne možemo dozvoliti, rekao je SDP-ov Željko Kolar u emisiji Otvoreno. Krapinsko-zagorski župan dodao je kako je od lošeg rejtinga stranke još gori i osobni Bernardićev rejting te da je stanje došlo do toga da su morali reagirati na način da traže od Bernardića da odstupi sa svog mjesta. 

Grbin: Ja nisam Pernar da bih čekao da netko pozove stražu
Grbin: Ja nisam Pernar da bih čekao  da netko pozove stražu

Zbog toga se očekivalo i da bi sjednica Predsjedništva SDP-a mogla biti odlučujuća za Bernardića, međutim rezultirala je samo time da se u stranci nije raspravljalo o pismu članova Predsjedništva i članova stranke. Na kraju su Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, Vedran Babić, Bojan Glavašević i Mihael Zmajlović napustili Predsjedništvo, a kako su sami rekli zamoljeni su da ga napuste. 

Inače, Kolar je jedini od SDP-ovaca došao u emisiju te je komentirao sporno pismo. Naglasio je da dalje više ne može tako ići ako se ignorira pismo članova Predsjedništva, brojnih članova, načelnika te zanemaruju njihovi zahtjevi.

- Stvorena je kritična masa kad moramo o tome početi razgovarati - rekao je. 

Bivši predsjednik Ivo Josipović rekao je da ovo što se sada događa u SDP-u ima korijene još iz vremena vlade koju je vodio SDP koji nije bio spreman na promjene i tu je izgubio kredibilitet. Iako nije u stranci, SDP mu je drag, ali misli da bi stranka trebala nekog tko bi imao snage uvjeriti ljude da ovaj unutarstranački rat treba stati i tko je u stanju učiniti da se stranka ne ljušti. Međutim, nije htio reći tko bi bio taj čovjek. 

S njime se složio i novinar 24sata Boris Rašeta, koji je rekao kako bi jedini zreli potez Bernardiću bio da podnese ostavku. Komentirao je kako bi Bernardić mogao sada cijelu ovu bitku prebaciti na Glavni odbor ili se pouzdati u godišnje odmore. Međutim, ako se ovi trendovi nastave, Rašeta dodaje da bi jedina perspektiva Bernardiću nakon izbora mogla biti velika koalicija. Ako se riješi nezadovoljnika, nakon izbora bi mogao ostati jedini ozbiljan partner za sastavljanje Vlade, kaže Rašeta, što bi Plenkoviću ova bila iznimno perspektivna situacija. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva, a nižu se oštre reakcije oporbe
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva, a nižu se oštre reakcije oporbe

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...