Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kolekcionar: U 15 god. skupio više od 1500 različitih autića

None Foto: evaraždin.hr

Pravu strast sam otkrio sakupljajući službena vozila, poput policijskih, hitne pomoći i sličnih. Trenutačno imam oko 300 različitih službenih vozila, rekao je Ivan Klinec

Pravu strast sam otkrio sakupljajući službena vozila, poput policijskih, hitne pomoći i sličnih. Trenutačno imam oko 300 različitih službenih vozila iz cijelog svijeta, a najviše je onih policije, rekao je Ivan Klinec (36), sakupljač iz Varaždina.

U intervjuu za portal eVaraždin rekao je kako se u autiće zaljubio kad je kupio prvi primjerak njemačke hitne pomoći. Impresionirala ga je količina detalja koji su krasili igračku. Do tada se bavio maketarstvom, pa je odlučio promijeniti hobi. Dosad ih je skupio 1500.

- Pažljivo sam izrađivao modele i nisam razmišljao o svijetu kolekcionarskih autića. Kad sam malo istražio i vidio koliko je to veliko tržište, odlučio sam se za promjenu hobija - priznaje Ivan.

Uz službene modele, zaljubio se i u automobile iz filmova. Tako njegove police služe za parking autića iz “Brzih i žestokih”, “Mamurluka”, “Batmana”, Jamesa Bonda, “Povratka u budućnost” i drugih. Među njima je i žuta trokolica iz britanske serije “Mućke”. Svojim hobijem “zarazio” je i oca, koji svaki tjedan traži nove modele za sina.

- Tata je nakon godina traženja i sam naučio razlikovati one kolekcionarske i jeftine plastičnjake. Zna i sve proizvođače - ponosan je Ivan.

Komentari (21)
  • čovjek uživa u tome i sakupljanje autića mu je strast, svi imamo neki hobi i u njemu uživamo.....

    11. 11. 2015,   21:31
  • Brummm bruuuuummmmmmm

    11. 11. 2015,   21:29
  • a ja skupio 30000 konzervi piva....

    11. 11. 2015,   22:19