Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Koli 'iznevjerila' umirovljenike: Zbog kandidature išla u ured?

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

SKRENULA S PUTA Umjesto na Gerontološki tulum na zagrebačkom Štrosu, Kolinda se vratila u ured ‘brusiti’ objavu kandidature

Joj, jesi čula da bu došla i predsjednica? Baš me zanima kak zgleda uživo, ona je baš zgodna ženska, čavrljalo je nekoliko umirovljenica u utorak oko 10 sati.

Stalno su se ogledavale po Strossmayerovu trgu čekajući dolazak predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Iako je bilo najavljeno da će doći i prigodno se obratiti na 16. Gerontološkom tulumu, predsjednica nije došla. Nije došao ni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, iako je organizator tuluma Grad Zagreb. I tako su zagrebački umirovljenici, sladeći se keksićima, kavom, čajem i uz bogat kulturno-umjetnički program, od 10 do 12 sati tulumarili sami sa sobom.

A predsjednica Grabar Kitarović već je bila na putu za Strossmayerov trg. No zbog, kako doznajemo, hitnog i neodgodivog sastanka vratila se u ured na Pantovčak.

Objava kandidature 

Iako to nitko nije želio potvrditi, spekulira se da je neodgodiv sastanak bio vezan uz “peglanje” i “brušenje” objave njezine kandidature u srijedu u 12 sati u Matici hrvatskoj.

Iako je nekoliko puta isticala da će kandidaturu objaviti jednog lijepog i sunčanog dana, prema najavama meteorologa, njezino će obraćanje i najavu utrke za lov na još jedan mandat na Pantovčaku pratiti munje i gromovi.

Zagreb: Milanović i Bernardić družili se s umirovljenicima tijekom Dana starijih osoba ZORAN MILANOVIĆ: 'Od kandidature Kolinde veća je vijest da je sutra srijeda...'

Predsjedničini glavni protukandidati Zoran Milanović i Miroslav Škoro svoje su kandidature istaknuli još tijekom ljeta. Kolindu se od tada svako malo ispitivalo kad će napokon i službeno objaviti da ulazi u utrku za predsjednicu države. A ona je tek poručivala kako si kao odgovorna predsjednica ne može dopustiti luksuz i mjesecima ranije gubiti vrijeme u kampanji. Sve to vrijeme oko sebe je okupljala ljude koji će voditi njezin stožer u kampanji.

Najava u Kninu 

Prvi datum koji se spominjao za službenu objavu njezina ulaska u utrku za drugi mandat trebao je biti nakon proslave Oluje. No u Kninu je tek rekla kako će kao predsjednica na proslavu Oluje u Zvonimirov grad dolaziti i sljedećih pet godina.

No Osječko-baranjski župan i voditelj izbornog stožera predsjednice Ivan Anušić u nedjelju je rekao kako predsjednica ne odugovlači s objavom kandidature.

Croatia's President Kolinda Grabar-Kitarovic arrives ahead of the 74th session of the United Nations General Assembly at U.N. headquarters in New York City, New York, U.S. SKRENULA S PUTA Umirovljenici čekali Kolindu, a ona se vratila na Pantovčak...

- Kolinda Grabar Kitarović je u ovom trenutku hrvatska predsjednica i obavlja predsjedničke dužnosti. A svi kandidati možda su prerano krenuli u kandidaturu jer u ovom trenutku nemaju drugo obveze. Onoga trenutka kad se kandidira, manje će se moći posvetiti državničkim poslovima i obavezama koje sad ima - rekao je u nedjelju Ivan Anušić.

Komentari (46)
  • predsjednica putuje po svijetu bezveze i troši građanski novac, odluku koju donese, nema koristi. ovo radno mjesto se komotno može ukiniti, ili ugasiti parlamentarnu vlast pa ajd eto onda ima smisla

    1. 10. 2019,   17:57
  • Ona je iznevjerila hrvatski narod radi svoje fotelje

    1. 10. 2019,   17:49
  • Kad ce trebat glasive id umirovljn..onda ce ih milovati

    1. 10. 2019,   19:13